Με υπόμνημα, το όποιο κατέθεσε ο δικηγόρος της, έδωσε εξηγήσεις στους εισαγγελείς η πρώην ΓΓ Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδουη οποία είχε κληθεί σε κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου για το ενδεχόμενο διάπραξης κακουργηματικής απιστίας στην υπηρεσία.

Η κυρία Σαββαΐδου δεν προσήλθε η ίδια ενώπιον των Εισαγγελέων Διαφθοράς, Ι. Δραγάτση και Αγγ.Τριανταφύλλου, αλλά κατέθεσε υπόμνημα, προκειμένου να δώσει εξηγήσει για την υπόθεση της εντολής επανέλεγχου που έδωσε για πρόστιμο ύψους 78 εκατ. ευρώ σε εταιρεία, παρ' ότι αυτό είχε επικυρωθεί και από την επιτροπή διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών.

Η απόφαση φέρεται να «πάγωσε» επ' αόριστον το πρόστιμο, καθώς 2,5 χρόνια μετά  ο επανέλεγχος φέρεται να βρίσκεται σε εκκρεμότητα. 

Η υπόθεση απασχόλησε τους εισαγγελείς Διαφθοράς έπειτα από διαδυκτιακό δημοσίευμα του περασμένου Αυγούστου, το οποίο αναφέρονταν σε εμπλοκή της κυρίας Σαββαΐδου στο θέμα του προστίμου που ουσιαστικά με την εντολή για επανέλεγχο δεν έχει καταστεί απαιτητό. Στο δημοσίευμα αναφερόταν επίσης πως για τη συγκεκριμένη εταιρία εκκρεμεί δικογραφία, που αφορά κατηγορία τοκογλυφίας καθώς φέρεται να δάνειζε άλλη εταιρία με υπέρογκα επιτόκια.

Η δικογραφία για το επίμαχο πρόστιμο είναι η δεύτερη που φέρνει την κ. Σαββαΐδου ενώπιον της Δικαιοσύνης καθώς εκκρεμεί σε βάρος της ποινική δίωξη για πλημμεληματικού βαθμού κατηγορία για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Στην κατηγορουμένη καταλογίζεται πως έδωσε στις 12 Ιανουαρίου, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, χρονικό περιθώριο ενός έτους σε τηλεοπτικά κανάλια προκειμένου να αποδώσουν στο Δημόσιο το 20% που εισπράττουν για λογαριασμό του επί της αξίας των διαφημίσεων. Η απόφαση της κατηγορουμένης, σύμφωνα με τη δικογραφία, είναι παράνομη καθώς ο νόμος 3845/2010 προβλέπει ότι ο ειδικός φόρος εισπράττεται από τους τηλεοπτικούς σταθμούς και αποδίδεται στο Δημόσιο την 20ή ημέρα κάθε μήνα για τα έσοδα του προηγούμενου μήνα.