current views are: 3

26 Οκτωβρίου 2015
Δημοσίευση18:07

Kατάληψη στα γραφεία των ΑΝΕΛ από την ομάδα «Ρουβίκωνας» – Έληξε με προσαγωγές (φωτό)

Κατάληψη στα γραφεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη Λεωφόρο Συγγρού πραγματοποίησε η αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας», η οποία έληξε με επέμβαση της αστυνομίας.

Δημοσίευση 18:07’
αρθρο-newpost

Κατάληψη στα γραφεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη Λεωφόρο Συγγρού πραγματοποίησε η αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας», η οποία έληξε με επέμβαση της αστυνομίας.

Κατάληψη στα γραφεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη Λεωφόρο Συγγρού πραγματοποίησε η αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας», η οποία έληξε με επέμβαση της αστυνομίας.

Περίπου 30 άτομα εισέβαλαν στην ταράτσα του κτιρίου και ανήρτησαν πανό στα οποία αναγραφόταν «Καμιά διαπραγμάτευση με το ντόπιο και διεθνές κεφάλαιο» και «Αντίσταση στα νέα μέτρα, όλοι στους δρόμους».

Αστυνομικές δυνάμεις ήταν συγκεντρωμένες έξω από το κτίριο και προχώρησαν σε 19 προσαγωγές (14 άνδρες, 5 γυναίκες) την ώρα της εξόδου των αντιεξουσιαστών.

Σε ανακοίνωσή της, όπως δημοσιεύεται στον ιστότοπο indymedia, η ομάδα, αναφέρει ότι «για μια ακόμα φορά, οι πολλοί, οι αδύναμοι, αυτοί που πάντα πληρώνουν, καλούνται να καταβάλουν το τίμημα της εξόδου από την “κρίση” που οι λίγοι κατέχοντες τον πλούτο δημιούργησαν. Από το 2010 ο λαός ζει μια άνευ προηγουμένου καταστρατήγηση βασικών δικαιωμάτων που κατέκτησε με σκληρούς αγώνες και θυσίες. Οι κρατικές πολιτικές οδηγούν στην ανεργία, σε μισθούς πείνας, στην άγρια φορολόγηση, στη φτωχοποίηση, με σκοπό να πραγματοποιηθούν μεταρρυθμίσεις που θα ωφελήσουν το κεφάλαιο και θα δημιουργήσουν κέρδη για τις ελίτ, ντόπιες και ξένες. Άλλωστε, αυτές οι πολιτικές παρουσιάζονται από τους εκάστοτε κυβερνώντες σαν μονόδρομος, σαν κάτι αναγκαίο, σαν καθήκον να κάνουμε θυσίες».

«Προεκλογικά ακούσαμε τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ να διαρρηγνύει τα ιμάτιά του, δηλώνοντας εμφατικά ότι δεν πρόκειται να συναινέσει σε καμία επιβολή νέων φόρων, ενώ μετεκλογικά έκανε στροφή 180 μοιρών» σημειώνεται και τονίζεται:

Τα μέτρα που παίρνονται δίνουν πλέον τη χαριστική βολή στους από τα κάτω και μόνο φιλολαϊκά δε μπορούν να χαρακτηριστούν. Έτσι βλέπουμε ότι:

Η καταβολή του ΕΝΦΙΑ συνεχίζεται κανονικά, πλήττοντας ιδιαίτερα τα λαϊκά στρώματα
Οι συντάξεις μειώνονται και αυξάνονται παράλληλα τα όρια ηλικίας
Ακριβαίνουν τα εισιτήρια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Επανεισάγεται το εισιτήριο των 5 ευρώ στα δημόσια νοσοκομεία
Συνεχίζονται οι ιδιωτικοποιήσεις του κοινωνικού πλούτου, όπως λιμάνια, αεροδρόμια, επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας
Καταργείται το ΕΚΑΣ
Αυξάνεται η φορολογία στους αγρότες
Διατηρούνται αλλά και επαυξάνονται οι αντεργατικοί νόμοι.
 

Μεταξύ άλλων, σημειώνει η ομάδα ότι «ο ρόλος των ΑΝΕΛ σ’ αυτή την κυβέρνηση είναι αφενός να καθησυχάζουν τα πιο συντηρητικά τμήματα της κοινωνίας με διάφορες επικοινωνιακές φαιδρότητες, όπως π.χ. την παρακώλυση της δημιουργίας του τζαμιού στον Ελαιώνα, τη ρίψη στεφανιού πάνω από τα Ίμια και την κωμικοτραγική τελετή στη Σαλαμίνα, αφετέρου, στο γεωπολιτικό πεδίο, είναι να καθησυχάζουν τις ΗΠΑ, την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ με δηλώσεις για τη δημιουργία καινούριας ΝΑΤΟϊκής βάσης στο Αιγαίο, αλλά και με την υποστήριξη στο Ουκρανικό καθεστώς, μέσω της περίθαλψης Ουκρανών παραστρατιωτικών ναζί σε ελληνικά στρατιωτικά νοσοκομεία».

Σε λίγο το βίντεο…


σχετικα αρθρα