ΕΛΛΑΔΑ

Spiegel: Στο ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ 5.000 πρόσφυγες

Δημοσίευση 27 Οκτωβρίου 2015, 13:23 / Ανανεώθηκε 27 Οκτωβρίου 2015, 14:00
Spiegel: Στο ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ 5.000 πρόσφυγες
Facebook Twitter Whatsapp

Το ενδεχόμενο κατασκευής και διαμόρφωσης μόνιμου χώρου στέγασης και φιλοξενίας προσφύγων στο ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ φέρεται να εξετάζει η κυβέρνηση. σύμφωνα με πληροφορίες του Der Spiegel.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το ενδεχόμενο κατασκευής και διαμόρφωσης μόνιμου χώρου στέγασης και φιλοξενίας προσφύγων στο ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ φέρεται να εξετάζει η κυβέρνηση. σύμφωνα με πληροφορίες του Der Spiegel.

Το γερμανικό περιοδικό σε δημοσίευμά του αφήνει να εννοηθεί ότι ένα κέντρο – γίγας προσφύγων, όπως το αποκαλεί, θα δημιουργηθεί σε πρώην αθλητική εγκατάσταση που χρησιμοποιήθηκε στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004.

Σύμφωνα, μάλιστα, με το εν λόγω άρθρο υπολογίζεται πως δύναται να φιλοξενήσει έως και 50 χιλιάδες ανθρώπους.

Στην συνέχεια, δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ο γ.γραμματέας του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής Β. Παπαδόπουλος είχε διαψεύσει το άρθρο του γερμανικού περιοδικού. 

Σε επικοινωνία που είχε το newpost, από το περιβάλλον του ίδιου, ούτε διαψεύδεται, αλλά ούτε και επιβεβαιώνεται το συγκεκριμένο ενδεχόμενο. 

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος του ΔΣ του ΟΑΚΑ Νίκος Κιάος παραδέχθηκε σε δηλώσεις του στο Sport fm ότι συζητήθηκε αυτή η πιθανότητα. 

'Οπως τόνισε ο κ. Κιάος:

Χθες προέκυψε μια σκέψη, όπως μου είπαν, να γίνει μια προσωρινή εγκατάσταση εκεί.Εξηγήσαμε, όμως, εμείς εκ μέρους του ΟΑΚΑ, πως όλοι οι χώροι είναι μισθωμένοι, είτε σε ποδοσφαιρικές ομάδες, είτε σε καλαθοσφαιρικές, είτε σε ομοσπονδίες, είτε σε ιδιώτες, ενώ υπάρχουν προγραμματισμένες εκδηλώσεις. Στο ποδηλατοδρόμιο είχαν γίνει πανευρωπαϊκοί αγώνες πριν δύο μήνες και τώρα γίνονται εκδηλώσεις. Εξηγήσαμε την κατάσταση και θέλω να πιστεύω πως τελείωσε αυτή η σκέψη που υπήρχε, γιατί δεν είναι δυνατό να γίνει κάτι τέτοιο για λόγους ασφαλείας, πρακτικούς και άλλους.

Ο ιδιος, όμως, υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχει αυτή η άνεση από την πλευρά του σταδίου: 

Είμαστε υπέρ της φιλοξενίας και καταλαβαίνουμε το δράμα των ανθρώπων εκεί κάτω, αλλά υπάρχουν άλλες λύσεις. Υπάρχουν για παράδειγμα τόσα στρατόπεδα εγκαταλελειμμένα στην Αττική με μεγάλες εγκαταστάσεις, υπάρχουν τα κτίρια του Ελληνικού και άλλα Ολυμπιακά ακίνητα. Σε μας δεν υπάρχει αυτή άνεση. Εμένα μου το είπε ο συντονιστής γενικός διευθυντής του ΟΑΚΑ. Δεν ξέρω από πού προέκυψε αυτή η ιδέα και με τις συζητήσεις που κάναμε με την πολιτική ηγεσία, έχω την εντύπωση πως ασπάζονται την άποψή μας. Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού αναγνωρίζει τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν. Εκτιμώ πως το θέμα έχει κλείσει. Μάλιστα σήμερα δεν είχα καμία όχληση από πουθενά.