Συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας είχε η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για το νέο ασφαλιστικό.

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ, στόχος του υπουργείου Εργασίας είναι η εφαρμογή ενιαίων κανόνων για όλους τους συνταξιούχους σε ό,τι αφορά στο ποσοστό αναπλήρωσης, καθώς επίσης και στο ύψος των ασφαλιστικών εισφορών ώστε να μην δημιουργούνται στο μέλλον νέα ελλείμματα. 

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος περιέγραψε στους εργαζόμενους, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, με τα πλέον μελανά χρώματα το πρόβλημα της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος ενώ χαρακτήρισε το πόρισμα της Επιτροπής Σοφών «τεχνοκρατικό σενάριο το οποίο δεν δεσμεύει την κυβέρνηση».

Από την πλευρά της, η ΓΕΝΟΠ αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει το ασφαλιστικό σύστημα των εργαζομένων-συνταξιούχων στον Όμιλο ΔΕΗ, αναφερόμενος συγκεκριμένα στην ασφαλιστική περιουσία των εργαζομένων και των συνταξιούχων που είναι ενσωματωμένη στην περιουσία του Ομίλου ΔΕΗ, καθώς και στο ύψος των ασφαλιστικών εισφορών οι οποίες μαζί με τις εισφορές του εργοδότη, αγγίζουν το 60% (24,5% εργαζόμενοι + 35% εργοδότης).

«Ο υπουργός αντελήφθη την ιδιαιτερότητα και τη δυσκολία του εγχειρήματος αφού η θέσπιση - εφαρμογή ενιαίων κανόνων σε όλους τους ασφαλισμένους θα προϋπέθετε είτε αύξηση των εισφορών των εργαζομένων/ ασφαλισμένων στα άλλα ταμεία είτε μείωση των εισφορών για τους εργαζομένους-ασφαλισμένους στον Όμιλο ΔΕΗ ΑΕ» αναφέρει η ΓΕΝΟΠ.

Τέλος, έθεσαν το ζήτημα αριθμού εργαζομένων που συμπλήρωσαν 35ετία λίγες ημέρες μετά την ισχύ του νέου νόμου και υποχρεώνονται να παραμείνουν στην εργασία τους για 11 χρόνια επιπλέον και να συνταξιοδοτηθούν με 46 χρόνια υπηρεσίας.