Την αγάπη και την αλληλεγγύη τους για την Ελλάδα απέδειξαν τρεις Γερμανοί πολίτες, συγκεντρώνοντας 6.000 ευρώ για το κέντρο υγείας Κισσάμου στα Χανιά.
 

Πρόκειται για τους Brigitte Gershgrasser, Dorothee Epple και Dieter Epple, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της παραμονής τους για τη συμμετοχή σε καλοκαιρινό σεμινάριο χοροθεραπείας στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης τον Αύγουστο του 2014, βίωσαν μία περιπέτεια.

Μία σοβαρή αλλεργία της Dorothee Epple τους ανάγκασε να ζητήσουν τη βοήθεια των ντόπιων, συναντώντας σε ένα φαρμακείο τη γιατρό Μαρία Φιωτάκη, η οποία τούς βοήθησε για να ξεπεραστεί η αλλεργία.

Αναγνωρίζοντας την προσφορά της, ζήτησαν να βοηθήσουν με οποιοδήποτε τρόπο, ώστε να ανταποδώσουν στην ίδια και στους Έλληνες την έμπρακτη φιλοξενία τους.

Η γιατρός τούς ζήτησε να ενημερώσουν τους πολίτες της χώρας τους για την πραγματική κατάσταση στην Ελλάδα, για τη φιλοξενία και τη φιλοσοφία των Ελλήνων που και οι ίδιοι γνώρισαν.

Έτσι, ξεκίνησαν μία προσπάθεια ενημέρωσης στη χώρα τους και κατάφεραν να συγκεντρώσουν 6.000 ευρώ, τα οποία διέθεσαν σήμερα στον δήμο Κισσάμου, με σκοπό την αγορά ειδών για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών από το Κέντρο Υγείας της περιοχής.

Οι αγορές θα γίνονται μετά από αίτημα του διευθυντή του Κέντρου Υγείας προς τον δήμο.

 Επίσης, έχουν σκοπό να ιδρύσουν σύλλογο για το γεφύρωμα του χάσματος μεταξύ των πολιτών των χωρών, το οποίο δημιουργούν η πολιτική και οι πολιτικοί, καθώς πιστεύουν ότι οι σχέσεις μεταξύ των πολιτών του κόσμου μπορούν να γεφυρωθούν μόνο από τους πολίτες και όχι από τους πολιτικούς.

 Για την πρωτοβουλία των πολιτών από τη Γερμανία, ο δήμος Κισσάμου εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνει ότι «αυτή η προσφορά αλληλεγγύης τονίζει για ακόμα μία φορά τη διαφορετική αντιμετώπιση και προσέγγιση μεταξύ των απλών πολιτών των χωρών».