Ραντεβού για τέταρτη ημέρα δίνουν σήμερα οι «Αγανακτισμένοι» στο Σύνταγμα. ήδη, χιλιάδες κόσμου διαδηλώνει μπροστά από τη Βουλή με κατσαρόλες, τύμπανα και σφυρίχτρες κατά των μέτρων λιτότητας με βασικό σύνθημα «πάρτε το μνημόνιο και φύγετε απο δώ». Στο Facebook, και στη σελίδα των «Αγανακτισμένων στο Σύνταγμα», συνεχής είναι η ροή δημοσιεύσεων από νέους και νέες που δηλώνουν το «παρών» στις κινητοποιήσεις.ην Κυριακή μάλιστα 29 Μαίου οι « Αγανακτισμένοι» ετοιμάζουν φιέστα στο Σύνταγμα και σε όλη την Ευρώπη. Οι «Αγανακστισμένοι« μέσω της σελίδας τους στο Facebook κάνουν λόγο για μεγάλη γιορτή στο Σύνταγμα την Κυριακή, ενώ και οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης είναι πιθανόν να συμμετάσχουν στην διαμαρτυρία με παρόμοιες διαδηλώσεις στις χώρες τους την ίδια μέρα και ώρα.

Ανάλογα μηνύματα νέων, που εκφράζουν την αγωνία τους και ζητούν ένα καλύτερο μέλλον δημοσιεύονται και στη σελίδα «Ευρωπαϊκή Επανάσταση».

Πρόκειται για μια σελίδα που έφτιαξαν Έλληνες και Ισπανοί, οι οποίοι καλούν όλους τους Ευρωπαίους σε μαζικές κινητοποιήσεις την Κυριακή, 29 Μαΐου, στις κεντρικές πλατείες των χωρών τους.

Χθες, Παρασκευή, παρά τον βροχερό καιρό, η κεντρική πλατεία της Αθήνας ήταν γεμάτη από «αγανακτισμένους» πολίτες. Με κεντρικό σύνθημα «πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από δω», οι συγκεντρωμένοι στην Αθήνα έκλεισαν την οδό Αμαλίας, έστησαν πάγκους, συγκεντρώνοντας υπογραφές υποστήριξης.

Ξεχωριστή νότα στο Σύνταγμα έδωσε ένα ζευγάρι που ένωσε τις τύχες του υπό τα χειροκροτήματα των παρευρισκόμενων μεταφέροντας σε όλους τον παλμό της αισιοδοξίας για μία νέα ζωή. Η νύφη και ο γαμπρός δεν... κλέφτηκαν απλώς αγνάκτησαν και αυτοί με τη σειρά τους.

«Παρών», σε αντίστοιχες συγκεντρώσεις, έδωσαν και χθες το βράδυ κάτοικοι σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, φωνάζοντας συνθήματα κατά του μνημονίου.