current views are: 2

27 Οκτωβρίου 2015
Δημοσίευση16:29

Η απάντηση του Δήμου Αίγινας για το «κούρεμα» στο χρέος του Φλαμπουράρη

Λόγω «κακής διατύπωσης» δημιουργήθηκε το θέμα με την έκπτωση στον λογαριασμό υδροδότησης στον υπουργό Επικρατείας, σύμφωνα με τον Δήμο Αίγινας.

Δημοσίευση 16:29’
αρθρο-newpost

Λόγω «κακής διατύπωσης» δημιουργήθηκε το θέμα με την έκπτωση στον λογαριασμό υδροδότησης στον υπουργό Επικρατείας, σύμφωνα με τον Δήμο Αίγινας.

Λόγω «κακής διατύπωσης» δημιουργήθηκε το θέμα με την έκπτωση στον λογαριασμό υδροδότησης στον υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη, σύμφωνα με τον Δήμο Αίγινας.

Ο Δήμος «κούρεψε» κατά 4.000 ευρώ το χρέος του υπουργού και έτσι από 6.659,47 ευρώ ζήτησε από τον υπουργό να πληρώσει 2.618,76 ευρώ και μάλιστα σε 18 δόσεις.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αίγινας, Δημήτρη Μούρτζη, ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΪ η διατύπωση «λόγω υπερβολικής κατανάλωσης είναι λάθος» και το «κούρεμα» έγινε επειδή το αίτημα θεραπείας που υπέβαλε ο υπουργός Επικρατείας ήταν ειλικρινές.

Σε περιπτώσεις όπως αυτές του κ. Φλαμπουράρη «αν είναι κάτι που διαπιστώσει ότι είναι ειλικρινής η δήλωση του δημότη εμείς κοιτάμε το συμφέρον του δήμου» δήλωσε ενώ σημείωσε ότι το ίδιο συνέβη για άλλους 47 δημότες.

«Ο κ. Φλαμπουράρης έχει αποδεχθεί την απόφαση και έχει κάνει τις απαραίτητες διαδικασίες για να πληρώσει την οφειλή του» κατέληξε ο κ. Μούρτζης. 

Σε ανακοίνωση του Δήμου γίνεται λόγος για διαρροή και όχι για αυξημένη κατανάλωση από την  πλευρά του καταναλωτή.

Η ανακοίνωση του Δήμου:

Το αίτημα του κ. Φλαμπουράρη για μείωση των κυβικών που έχουν καταγραφεί από το υδρόμετρό του και διόρθωση των λογαριασμών που έχουν εκδοθεί, αφορά την περίπτωση διαρροής ή οποία διαπιστώθηκε από Τεχνικό συνεργείο του Δήμου μας μετά από ειδοποίηση που είχε από περιοίκους. Το συνεργείο αφού διαπίστωσε την διαρροή προέβη σε προσωρινή διακοπή της υδροδότησης και στη συνέχεια ενημερώθηκε ο κ. Φλαμπουράρης σχετικά.

Παρόμοιες περιπτώσεις διόρθωσης λογαριασμών λόγω διαρροής για την οποία δεν ευθύνεται ο καταναλωτής έχουν εξεταστεί και κατά το παρελθόν από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας και έχει ακολουθηθεί ή ίδια νόμιμη διαδικασία.

Κατόπιν των ανωτέρω θεωρούμε ότι το θέμα δημιουργήθηκε λόγω κακής διατύπωσης στο σχετικό πρακτικό της διαπαραταξιακής επιτροπής περί ”αυξημένης κατανάλωσης” αντί του ορθού ”λόγω διαπιστωμένης διαρροής για την οποία δεν ευθύνεται ο καταναλωτής”.


σχετικα αρθρα