Για αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις δομικού χαρακτήρα στο Ποικίλο Όρος και στις παρυφές της Πάρνηθας δεσμεύτηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης.

Σε συνάντηση που είχε με τους δημάρχους Αγ. Αναργύρων - Καματερού, Αχαρνών και Χαϊδαρίου, ο υπουργός αναγνώρισε την ανάγκη άμεσης ενεργοποίησης και συντονισμού των συναρμόδιων αρχών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα σημαντικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τις πρόσφατες πλημμύρες.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον υπουργό Περιβάλλοντος, οι δήμαρχοι Αγίων Αναργύρων-Καματερού Νίκος Σαράντης, Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός και Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος, περιέγραψαν τα δραματικά περιστατικά από τις ώρες που επλήγησαν οι επίμαχες περιοχές, αλλά και την καταστροφή που αποκαλύφθηκε στη συνέχεια.

Όπως έγινε γνωστό, πέρα από τις τρεις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν εξαιτίας των πλημμυρών, εκτεταμένες είναι οι ζημιές στο οδικό δίκτυο, σε κατοικίες, καταστήματα και υποδομές λίγες ημέρες μετά την καταστροφή.

Κοινή ήταν η άποψη που εκφράστηκε από τους δημάρχους, ότι πρέπει να υπάρξουν παρεμβάσεις, τόσο για την ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος με αντιπλημμυρικά έργα μεγάλου εύρους, όσο και για την αποκατάσταση των ζημιών στις συνοικίες των τριών Δήμων.