Ολοκληρώθηκε χωρίς παρατράγουδα η μεγαλειώδης στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και του υπουργού Εθνικής Άμυνας και του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης.

Η παρέλαση, που δεν είχε φέτος ισχυρά μέτρα ασφαλείας, έλαβε χώρα στη λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου (πρώην Κέννεντυ), από την οδό Γεωργίου Παπανδρέου (πρώην Ανθέων) μέχρι την οδό 3ης Σεπτεμβρίου (στο ύψος του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης).

Και φέτος, η ομάδα «Ζευς» (F-16 Demo Team), έσκισε τον ουρανό της Θεσσαλονίκης, μετά το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης.

Ο πιλότος, σμηναγός, της μοίρας 343 της Σούδας έκανε μια συγκλονιστική επίδειξη των δυνατοτήτων του F-16 και στο καθιερωμένο μήνυμα για την επέτειο είπε τα Χρόνια Πολλά από ψηλά. Ο πιλότος, Λουκάς Θεοχαρόπουλος, ζήτησε από τους Έλληνες να ατενίσουν το μέλλον με αισιοδοξία και να μην το βάζουν κάτω.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε στον σμηναγό εμφανώς συγκινημένος ότι «τα φτερά σας σκεπάζουν και προστατεύουν τον ελληνικό λαό, να είστε υπερήφανοι για το έργο σας, ο Θεός μαζί σας».

Καθόλη τη διάρκεια οι παρεβρισκόμενοι δεν σταμάτησαν να χειροκροτούν.