Δεν έχει τέλος η προσφυγική τραγωδία, με μικρά παιδιά να χάνονται καθημερινά στα νερά του Αιγαίου. Τρία είναι τελικά τα νεκρά προσφυγόπουλα από τα σημερινά περιστατικά που αντιμετώπισε το Λιμενικό σε Μυτιλήνη και Σάμο, καθώς οι γιατροί δεν κατάφεραν να σώσουν το 7χρονο παιδάκι που εντοπίστηκε κατά την επιχείρηση διάσωσης στη Λέσβο. 

Το πρωί τα δύο προσφυγόπουλα εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Μυτιλήνης και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού νεκρό είναι το ένα παιδί 7 ετών, ενώ το κοριτσάκι ενός έτους νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο του νησιού.

Τραγική κατάληξη για άλλα δύο μικρά προσφυγόπουλα είχε η απόπειρά τους να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα. Το πρωί της Τετάρτης πλωτό του Λιμενικού διέσωσε 38 πρόσφυγες στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Μυτιλήνης.

Στο μεταξύ, τρία παιδιά και μία ηλικιωμένη γυναίκα, που σύμφωνα με αναφορές επέβαιναν σε βάρκα με πρόσφυγες και αγνοούνται, εξακολουθούν να αναζητούν, υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες, σωστικά συνεργεία ανοιχτά του Αγαθονησίου. Πρόκειται για δύο αγοράκια 1 και 5 ετών, ένα κοριτσάκι 1 έτους και μία γυναίκα 61 ετών.

Άλλο ένα αγόρι 5 ετών, που είχε τις αισθήσεις του, εντοπίστηκε και διασώθηκε από αλιευτικό σκάφος στην ίδια περιοχή. Στις έρευνες διάσωσης συμμετέχουν δύο πλωτά και ένα ελικόπτερο Σούπερ Πούμα.

Το έργο τους δυσκολεύουν οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι έντασης 7 Μποφόρ. Οι Αρχές ενημερώθηκαν για τους αγνοούμενους από ψαρά, στον οποίο απευθύνθηκαν για τους αγνοούμενους πρόσφυγες που έφτασαν στο Αγαθονήσι. Σε άλλο ένα περιστατικό, αυτή τη φορά στη θαλάσσια περιοχή της Σάμου, δύο αγνοούμενους πρόσφυγες αναζητούν δύο σκάφη του Λιμενικού και ένα ελικόπτερο της Frontex.

Σύμφωνα με μαρτυρίες προσφύγων, οι αγνοούμενοι είναι δύο άντρες που επέβαιναν σε βάρκα η οποία έφτασε το πρωί στο νησί στην περιοχή Πεταλίδες. Η έρευνα επικεντρώνεται στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του νησιού. Εν των μεταξύ, το πρωί μία 5χρονη πρόσφυγας μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της στο κέντρο υγείας στο Καρλόβασι της Σάμου από τους γονείς της. 

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για το τραγικό περιστατικό, για το οποίο διενεργείται προανάκριση.