Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας κατά των κυβερνητικών μέτρων πραγματοποίησαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μέλη του ΠΑΜΕ, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που διοργανώνονται σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας. Στη συγκέντρωση, στο άγαλμα του Βενιζέλου μίλησε το μέλος της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, Γιάννης Νοτάκης.

Ακολούθησε πορεία και μέσω των οδών Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή και Σαλαμίνος οι διαδηλωτές μπήκαν στο χώρο του λιμανιού Θεσσαλονίκης, συγκεντρώθηκαν έξω από το γραφείο της διοίκησης του ΟΛΘ φωνάζοντας συνθήματα κατά της ιδιωτικοποίησης του οργανισμού και αποχώρησαν.

Στο συλλαλητήριο έλαβαν μέρος μέλη των τοπικών γραμματειών Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ), της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων (ΠΑΣΕΒΕ), της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος (ΟΓΕ) και του Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ).

Σύμφωνα με τη Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, το συλλαλητήριο "αποτελεί την πρώτη μαζική απάντηση στη νέα λαίλαπα της κυβέρνησης".

«Η κυβέρνηση, ένα χρόνο μετά το μνημόνιο μέσα σε κλίμα ουσιαστικής συναίνεσης με τα άλλα 'πρόθυμα' κόμματα της πλουτοκρατίας και του Ευρωνεωσιακού μονοδρόμου ανακοίνωσε νέο κύμα αντιλαϊκών μέτρων. Οι εργαζόμενοι, ο λαός θα πληρώσουν πανάκριβα τους δανειστές και το κεφάλαιο», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ.

Νέο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη προγραμματίζεται την ερχόμενη Παρασκευή 3 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα.