Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, που εξαπατούσε κυρίως ηλικιωμένους αποσπώντας τους χρήματα, με το πρόσχημα ότι το παιδί τους ευθύνεται για θανατηφόρο τροχαίο προχώρησε η αστυνομία στον νομό Έβρου.

Ειδικότερα σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ, η εγκληματική δραστηριότητα των τριών 23χρονων υπηκόων Βουλγαρίας που συνελήφθησαν στις 27 Οκτωβρίου καθώς και άλλων τεσσάρων δραστών, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, προσδιορίζεται τουλάχιστον κατά το τελευταίο τρίμηνο.

Τα μέλη της οργάνωσης εντόπιζαν τα υποψήφια θύματά τους και στη συνέχεια σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί τους, η γυναίκα της οργάνωσης προσποιούμενη τη δικηγόρο και με το πρόσχημα της παροχής βοήθειας, για δήθεν θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα που προκάλεσε το παιδί τους, απαιτούσε διάφορα χρηματικά ποσά. Μάλιστα προκειμένου να γίνουν πιο πειστικοί, άλλο μέλος του κυκλώματος προσποιούνταν το ίδιο το παιδί, το οποίο ζητούσε τη βοήθεια του γονέα. Ακολούθως, οι δύο συλληφθέντες μετέβαιναν στις οικίες των θυμάτων και παραλάμβαναν τα χρήματα.

Τα χρηματικά ποσά που απαιτούσαν ξεκινούσαν από 1.000 ευρώ και έφταναν μέχρι και τις 30.000 ευρώ, ενώ το χρηματικό ποσό που τελικώς κατάφεραν να αποσπάσουν, ανέρχεται σε 41.000 ευρώ.

Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι τα μέλη της οργάνωσης, κατά το χρονικό διάστημα δράσης τους, εξαπάτησαν τρεις ηλικιωμένους 79, 71 και 66 ετών, στην Αλεξανδρούπολη, ενώ αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν άλλους δεκατέσσερις, τόσο στην πόλη όσο και σε χωριά γύρω από την πόλη.

Σε βάρος των συλληφθέντων, καθώς και των άλλων τεσσάρων αγνώστων δραστών, μελών της οργάνωσης, σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση - συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απάτη και εκβίαση, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση των υπολοίπων μελών της οργάνωσης καθώς και τυχόν εμπλοκή τους σε παρόμοιες πράξεις.