Δυο νέα ναυάγια με τουλάχιστον 18 νεκρούς πρόσφυγες σημειώθηκαν τις τελευταίες ώρες στο Αιγαίο, λίγες μόνο ώρες μετά τα ναυάγια της Τετάρτης ανοιχτά της Λέσβου και της Σάμου, που άφησαν πίσω τους τουλάχιστον 15 νεκρούς και δεκάδες αγνοούμενους. 

Συγκεκριμένα, αργά τη νύχτα ξύλινο σκάφος που μετέφερε πρόσφυγες ανατράπηκε μεταξύ Καλόλιμνου και Καλύμνου.

Αμεσα ξεκίνησαν έρευνες από τέσσερα σκάφη του Λιμενικού, πλωτό της Frontex, ελικόπτερο Σούπερ - Πούμα και τρία αλιευτικά και μέχρι τώρα έχουν διασωθεί 138 πρόσφυγες, ενώ έχουν ανασυρθεί 18 σοροί, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον εννέα παιδιά.
 


Οι έρευνες συνεχίζονται για αγνοούμενους, ο ακριβής αριθμός των οποίων δεν έχει εξακριβωθεί και εκφράζονται φόβοι ότι τα θύματα θα είναι περισσότερα. Στη περιοχή πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 5 μποφόρ γεγονός που δυσκολεύει τις προσπάθειες των λιμενικών.
 
Λίγες ώρες αργότερα στις 05:00 τα ξημερώματα, σημειώθηκε ένα ακόμα ναυάγιο βόρεια της Ρόδου.

Έως τώρα έχουν βρεθεί τρία πτώματα (δύο παιδιά και μία γυναίκα) και έχουν διασωθεί έξι άνθρωποι, ενώ τρεις ακόμη επιβαίνοντες αγνοούνται, σύμφωνα με δηλώσεις των επιζησάντων. Οι πρόσφυγες που περισυνελέγησαν μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Ρόδου, όπου και βρίσκονται.