Πάνω από 50 πρόσφυγες εντόπισε το Λιμενικό την περιοχή της Ικαρίας και συνέλαβε τους τρεις διακινητές τους.

Συγκεκριμένα, η Λιμενική Αρχή Αγίου Κηρύκου ενημερώθηκε από κυβερνήτη πλοίου για την ύπαρξη ιστιοφόρου σκάφους να αποβιβάζει με βοηθητικό σκάφος μετανάστες στην περιοχή Μαγγανίτη Ικαρίας.

Υπό τον συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων το περιπολικό του λιμενικού έφτασε στην περιοχή και βρήκε τους τρεις αλλοδαπούς επιβαίνοντες φερόμενους ως διακινητές.

Έπειτα από υπεράνθρωπες προσπάθειες οι άνδρες του λιμενικού κατάφεραν να απεγκλωβίσουν δεκάδες πρόσφυγες μέσα από το ιστιοφόρο.

Το ανωτέρω σκάφος με τους τρεις αλλοδαπούς διακινητές κατέπλευσε συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στον οικείο λιμένα οι οποίοι συνελήφθησαν.

Σημειώνεται ότι χτες το απόγευμα το Λιμενικό εντόπισε 51 πρόσφυγες

Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Σκαμνιάς Λέσβου ακυβέρνητη πνευστή λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω αλλοδαπών προσφύγων, οι οποίοι αφού μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μήθυμνας, συνελήφθησαν διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας.