Συνδυάζοντας τις τραγικές εικόνες με τις περιγραφές από τα ανθρώπινα ναυάγια, οι γερμανικές ιστοσελίδες αναφέρονται εκτενώς στην προσφυγική κρίση στην Ελλάδα και γενικότερα στη Μεσόγειο, χαρακτηρίζοντας την θάλασσα ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία «τάφο προσφύγων».

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Bild, καθημερινά πνίγονται άνθρωποι στην θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία και παρότι μέχρι πρότινος, η θάλασσα ήταν ήρεμη, τώρα οι καταιγίδες και οι φθινοπωρινοί άνεμοι έχουν συμβάλει στην ανατροπή σκαφών και σε εκατοντάδες θανάτους.

Η θάλασσα είναι ταραχώδης, ο άνεμος πνέει καθημερινά από 6 έως 7 μποφόρ, ωστόσο όλο και αυξάνονται οι προσφυγικές οικογένειες που από το πρωί ως το βράδυ βρίσκονται στα ξεχαρβαλωμένα σκάφη και τα φουσκωτά.

«Το ταξίδι στην Ευρώπη γίνεται στο έλεος των κυμάτων. Κάθε ημέρα από την θάλασσα ξεβράζονται άνθρωποι που πέφτουν σε μεγάλα κύματα» επισημαινει το δημοσίευμα. 

Μάλιστα. στέλεχος της ακτοφυλακής τόνισε στην εφημερίδα ότι «κανείς δεν ξέρει πόσους ανθρώπους έχει καταπιεί η θάλασσα. Περιμενουμε εκατοντάδες περισσότερους». 

Με ιδιαίτερη έμφαση αναφέρεται στην προσφυγική κρίση στην Ελλάδα η ιστοσελίδα του Der Spiegel, τονίζοντας οτι «δεκάδες πρόσφυγες πνίγονται προς το δρόμο προς την Ευρώπη σε ατυχήματα με βάρκα.

Όπως αναφέρει το άρθρο, τα ατυχήματα συμβαίνουν στον θαλάσσιο δρόμο από την Τουρκία προς την Ελλάδα, ενώ μεταξύ των θυμάτων είναι αρκετά παιδιά. 

Προσθέτει, δε, ότι παροτι τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου απέχουν χιλιόμετρα από την Τουρκία, σημειώνονται συνεχώς ιδιαίτερα θανατηφόρα ατυχήματα, συμπληρώνοντας ότι η οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα Save the children αποκαλύπτει ότι τους τελευταίους μήνες στο Αιγαίο πνίγηκαν πάνω από 70 παιδιά...