Την αναστολή της κοινής υπουργικής απόφαση, με την οποία επανέρχεται το προηγούμενο καθεστώς για την καταβολή των εγγυοδοσιών, ζητεί ο συνήγορος της Βίκυς Σταμάτη.

Ο δικηγόρος Γιάννης Παγορόπουλους με προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητεί να «παγώσει» εκ νέου η καταβολή εγγυοδοσιών για την αποφυλάκιση κατηγορουμένων, καθώς όπως υποστηρίζει δεν έχει αλλάξει τίποτα στην τραπεζική αργία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εξαιτίας των capital controls, η Βίκυ Σταμάτη δεν δύναται να καταβάλει το ποσό των 50.000 ευρώ, που της έχει επιβληθεί ως περιοριστικός όρος για την αποφυλάκισή της.

Παράλληλα, οι συνήγοροι της Βίκυς Σταμάτη καταθέτουν και αίτηση ακύρωσης της επίμαχης ΚΥΑ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, εντός πέντε ημερών, από τη λήξη ισχύος της κοινής υπουργικής απόφασης, θα πρέπει να καταβληθούν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων τα ποσά της εγγυοδοσίας που έχουν επιβληθεί σε όσους αποφυλακίστηκαν αυτό το διάστημα.

Έτσι, με την μη παράσταση ισχύος της κοινής υπουργικής απόφασης η προσφάτως αποφυλακισθείσα σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου θα πρέπει να καταβάλει έως τις 5 Νοεμβρίου το ποσό της εγγυοδοσίας.