current views are: 5

31 Οκτωβρίου 2015
Δημοσίευση07:20

Πάνω από 300 αθώες ψυχές χάθηκαν στο Αιγαίο – Συνεχίζεται το δράμα στα νησιά

Σε απέραντο τάφο για εκατοντάδες ψυχές έχει μετατραπεί το Αιγαίο με τραγικό παράδειγμα το πρόσφατο μεγάλο ναύαγιο στη Λέσβο.

Δημοσίευση 07:20’
αρθρο-newpost

Σε απέραντο τάφο για εκατοντάδες ψυχές έχει μετατραπεί το Αιγαίο με τραγικό παράδειγμα το πρόσφατο μεγάλο ναύαγιο στη Λέσβο.

Σε απέραντο τάφο για εκατοντάδες ψυχές έχει μετατραπεί το Αιγαίο με τραγικό παράδειγμα το πρόσφατο μεγάλο ναυάγιο στη Λέσβο, όπου οι νεκροί ξεπέρασαν τους 18 και στην πλειοψηφία τους ήταν παιδιά.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), από τις 2 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 26 Οκτωβρίου καταγράφηκε ο θάνατος 69 παιδιών στο ανατολικό Αιγαίο, ενώ τις τελευταίες ημέρες ο αριθμός αυξήθηκε όταν προστέθηκαν 31 παιδιά που έχασαν τη ζωή τους στα 7 ναυάγια που σημειώθηκαν σε Μυτιλήνη, Αγαθονήσι, Σάμο, Κάλυμνο και Ρόδο. 

Οι αριθμοί σοκάρουν όταν αναφερόμαστε σε όλη τη Μεσόγειο με τους νεκρούς να ξεπερνούν τους 3.257 για το 2015, ενώ στην ανατολική Μεσόγειο, όπου συμπεριλαμβάνεται η Ελλάδα, οι σοροί που έχουν εντοπιστεί ξεπερνούν τους 300 σε δένα μήνες.

Αναλυτικά: 

Σύμφωνα με το Λιμενικό, τους δύο τελευταίους μήνες διασώθηκαν 74.306 άτομα και εντοπίστηκαν 2.061 περιστατικά.

Σε κάθε περίπτωση η ροή των προσφύγων δεν μειώνεται ενώ ο καιρός χειροτερεύει. 

Αναλυτικά:

Σημειώνεται ότι δραματική είναι η κατάσταση στο νησί της Λέσβου με τους τραυματίες πρόσφυγες να μην… χωράνε στο νοσοκομείο του νησιού ενώ στο νεκροτομείο έχουν συσσωρευτεί δεκάδες πτώματα

«Το ένα ναυάγιο διαδέχεται το άλλο. Εδώ και πέντε μήνες φωνάζω ότι το έγκλημα στο Αιγαίο πρέπει να σταματήσει» δηλώνει στο newpost, o δήμαρχος Λέσβου, κ. Σπύρος Γαληνός.

Όπως εξηγεί το πρόβλημα στο νησί έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που «η θάλασσα ξεβράζει πτώματα. Δεν έχουμε χώρο για τα πτώματα. Αναζητούμε έναν χώρο, να τον νοικιάσουμε, για να γίνει η ταφή των νεκρών προσφύγων καθώς στο νεκροτομείο του νοσοκομείου έχουν συσσωρευτεί παραπάνω από ό,τι είναι δυνατό».


σχετικα αρθρα