Παραλίγο ξύλο στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με το flashnews.gr έπειτα από λεκτική αντιπαράθεση που έγινε σε έντονους τόνους, μεταξύ του δημάρχου Γιώργου Μαρινάκη και του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θοδωρή Νίνου, οι δύο άντρες πιάστηκαν στα χέρια και χρειάστηκε η επέμβαση ψυχραιμότερων προκειμένου για να αποκλιμακωθεί η ένταση.

Αφορμή, το θέμα των οφειλών της ΔΕΥΑΡ προς τη ΔΕΗ, που αγγίζουν τα 2,5 εκατ. ευρώ και την πρόταση της δημοτικής αρχής, ο δήμος να μπει ως εγγυητής προκειμένου να γίνει ο διακανισμός για την τακτοποίηση του χρέους προς την επιχείρηση. Ο κ. Νίνος εξέφρασε επιφυλάξεις για το αν ο δήμος θα πρέπει να μπει ως εγγυητής στον διακανονισμό καθώς σε περίπτωση που η ΔΕΥΑΡ δεν μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, τότε ο δήμος θα πρέπει να επωμιστεί ένα πολύ υψηλό κόστος. Ταυτόχρονα κατήγγειλε ότι το 2013, για λόγους προεκλογικών σκοπιμοτήτων, δεν απεστάλησαν ειδοποιητήρια προς τους οφειλέτες με αποτέλεσμα η ΔΕΥΑΡ να μην εισπράττει χρήματα και να μην πληρώνει με τη σειρά της τις οφειλές της. Ο κ. Μαρινάκης, αντέδρασε έντονα αποκρούοντας σε έντονους τόνους, τους ισχυρισμούς του κ. Νίνου.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ζήτησε ολιγόλεπτη διακοπή της συνεδρίασης για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, όμως αυτό ήταν η αρχή για να εκτραπεί η κατάσταση.

Η λεκτική αντιπαράθεση συνεχίστηκε και την ώρα που ο δήμαρχος Ρεθύμνου αποχωρούσε από την αίθουσα, απευθύνθηκε στον κ. Νίνο αφήνοντας αιχμές για την οικογένεια και τον πατέρα του τελευταίου.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, κατευθύνθηκε προς τον δήμαρχο και οι δύο άντρες πιάστηκαν στα χέρια και χρειάστηκε η επέμβαση άλλων δημοτικών συμβούλων προκειμένου οι δύο αντιμαχόμενοι να χωριστούν και να διακοπεί ο καυγάς.

Δείτε την ένταση (Από το 5:15:00)