Τα προβλήματα της υγείας στην Ικαρία αποτέλεσαν το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στον Αγ. Κήρυκο παρουσία του υποδιοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Σωτήρη Ζώτου και των εκπροσώπων των εργαζομένων του Νοσοκομείου. Την πρόσκληση είχε απευθύνει ο βουλευτής Σάμου κ. Πυθαγόρας Βαρδίκος που ζήτησε από τον υποδιοικητή να μεταβεί στο νησί για να δώσει λύση στα προβλήματα που αφορούν την έλλειψη προσωπικού αλλά και την πληρωμή των υπερωριών και των εξαιρέσιμων στο προσωπικό.

Ο κ. Ζώτος δήλωσε ότι το θέμα της αποπληρωμής των οφειλομένων θα λυθεί σύντομα και για το θέμα θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση από την διοίκηση.

Όσον αφορά το προσωπικό ανέφερε ότι τοποθετείται γιατρός γενικής ιατρικής στο κέντρο υγείας Ευδήλου και έτσι θα σταματήσει η μετακίνηση αγροτικών γιατρών από τις γύρω περιοχές, ένα θέμα για το οποίο είχαν ξεσηκωθεί οι κάτοικοι και οι φορείς της ευρύτερης περιοχής Ραχών. Μάλιστα ανέφερε ότι ο γιατρός εγκαταστάθηκε την ίδια μέρα που και ο ίδιος πήγε στην Ικαρία.

Ωστόσο οι εργαζόμενοι στο τομέα της υγείας αναφέρουν ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ο χώρος της υγείας με βάση οικονομικά κριτήρια αλλά σύμφωνα με τις ανάγκες των κατοίκων στις ακριτικές και δυσπρόσιτες περιοχές.