Την απόφαση του πρώην υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνου Σκουρλέτη για την αναστολή λειτουργίας  των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική αναστέλλει σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η απόφαση ελήφθη σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες σε δύο διασκέψεις που πραγματοποιήθηκαν κεκλεισμένων των θυρών και το δικαστήριο απέρριψε τις αιτιάσεις του υπουργού ότι οι προβλεπόμενες δοκιμές των κοιτασμάτων της Ολυμπιάδας δεν είναι αξιόπιστες γιατί έγιναν στην Φινλανδία και όχι επί τόπου, όπως προέβλεπε η σύμβαση.

Η απόφαση αναμένεται να δημοσιευθεί μέχρι το τέλος του μήνα.

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έκανε δεκτές τις προσφυγές της εταιρίας Ελληνικός Χρυσός και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Χαλκιδικής.

Πάντως, αργά το βράδυ της Δευτέρας, σε διευκρινιστική του δήλωση ο πρόεδρος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, Νικόλαος Σακελλαρίου, ανέφερε πως δεν έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας οι σχετικές αποφάσεις για την υπόθεση των μεταλλείων χρυσού της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός».

Σημειώνεται πως στις αρχές Οκτωβρίου το ΣτΕ είχε αναστείλει προσωρινά την απόφαση του υπουργού και το μεταλλείο λειτούργησε κανονικά.