Την τελευταία στιγμή απετράπη νέο ναυάγιο στην θαλάσσια περιοχή της Λέσβου.

'Οπως μετέδωσε ο ALPHA, οι λιμενικοί του νησιού, σε μια θάλασσα έξι μποφόρ κατάφεραν και απέτρεψαν την βύθιση ενός μικρού φουσκωτού, στο οποίο επενέβαιναν 30 άτομα, ανάμεσά τους πολλά μωρά και μικρά παιδιά

Το περιστατικό συνέβη όταν το μικρό φουσκωτό άρχισε να βάζει νερά και ξεκίνησε να βυθίζεται.

Για καλή τύχη των προσφύγων, στην περιοχή υπήρχε περιπολία του λιμενικού, οι άνδρες της οποίας με αυτοθυσία ρίχθηκαν αμέσως στην μάχη της διάσωσης των ανθρώπων.

Το έργο τους ήταν δύσκολο, καθώς, οι άνεμοι έξι μποφόρ που έπνεαν άλλαζαν συνεχώς τη θέση του φουσκωτού, που έπλεε κυριολεκτικά σαν καρυδότσουφλο. 

Μάνες ούρλιαζαν βοήθεια, παιδιά φώναζαν τις μητέρες τους, με τους άνδρες του Λιμενικού να υπερβαίνουν εαυτούς, προκειμένου να τους σώσουν.

Τελικά στο σκάφος του Λιμενικού μπήκαν σώοι και αβλαβείς και οι 30 επιβαίνοντες στο φουσκωτό, κατευθυνόμενοι πλέον στο λιμάνι της Μυτιλήνης. 

Με αλιευτικά σώσουν γυναικόπαιδα οι νησιώτες 

Μάχη για τη διάσωση 60 μεταναστών και προσφύγων έδωσαν τα χαράματα ο καπετάνιος Στρατής Κάσσος και το πλήρωμα του αλιευτικού σκάφους «Ταξιάρχης».

Περίπου στις 05.00 το πρωί ειδοποιημένοι από το Λιμενικό Σώμα έσπευσαν ανοικτά της Παναγιούδας, λίγα χιλιόμετρα βόρεια της πόλης της Μυτιλήνης και διέσωσαν 60 ανθρώπους αρκετά παιδιά και γυναίκες που κινδύνευαν αφού η πλαστική βάρκα στην οποία επέβαιναν είχε αρχίσει να βάζει νερά.