Συνεχίζονται οι έρευνες από την αστυνομία για να εντοπιστούν οι δράστες που τοποθέτησαν εκρηκτικούς μηχανισμούς στο σπίτι και το αυτοκίνητο δύο επιχειρηματιών στην Πάτρα. Ολα δείχνουν πάντως πως πρόκειται για "ξεκαθάρισμα λογαριασμών" αφού τα θύματα είχαν απασχολήσει στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές. Στην έκρηξη της οδού Ευρυπύλου που βρίσκεται στο τέρμα της οδού Γερμανού, το σπίτι ανήκει σε επιχειρηματία που διατηρεί μπαρ στο κέντρο της Πάτρας και οι δύο γιοι του είχαν απασχολήσει πρόσφατα τις δικαστικές αρχές για την γνωστή ιστορία με τα «κυκλώματα της νύχτας». Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές τόσο στην οικία του επιχειρηματία όσο και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Ο επιχειρηματίας υποστηρίζει πως το κίνητρο της επίθεσης ήταν προσωπικό.

Η δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε δέκα λεπτά μετά την πρώτη στα Ζαρουχλέϊκα. Καταστράφηκε ολοσχερώς το ΙΧ επιχειρηματία.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν τις διαφορές από το παρελθόν που είχε ο επιχειρηματίας καθώς έχει ήδη εξιχνιαστεί η απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του στις 10 Δεκεμβρίου 2010.  Για την συγκεκριμένη απόπειρα ανθρωποκτονίας είχαν συλληφθεί στις αρχές Μαρτίου τέσσερα άτομα ηλικίας 21, 23, 24 και 36 ετών που εμπλέκονταν σε μία ακόμη υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας καθώς και σε εμπρησμό με μολότοφ σε καρναβαλικό στέκι στην οδό Ζαϊμη.

Και στις δύο περιπτώσεις οι μηχανισμοί αποτελούνταν από ζελατοδυναμίτιδα, ένα ισχυρό εκρηκτικό με βασική πρώτη ύλη την νιτρογλυκερίνη.
TAGS