Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές από περίπτερα της Αττικής και της επαρχίας.

Οι δράστες από αρχές τους έτους είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με σκοπό την διάπραξη διαρρήξεων περιπτέρων στην Αττική και σε διάφορες περιοχές της επαρχίας.

Συγκεκριμένα, οι δράστες από κοινού και με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, είχαν εφοδιαστεί με τον κατάλληλο εξοπλισμό με τον οποίο παραβίαζαν τα ρολά ασφαλείας των περιπτέρων και αποσυνέδεαν τα συστήματα ασφαλείας, όπου υπήρχαν.

Στη συνέχεια, αφαιρούσαν, κυρίως μεγάλες ποσότητες τσιγάρων και προϊόντων καπνού και ακολούθως τα διέθεταν σε άλλα άτομα για μεταπώληση, αποκομίζοντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο σημαντικά οικονομικά οφέλη.

Στην κατοχή τους, καθώς και σε οικία των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Το χρηματικό ποσό των 1.703 ευρώ
  • Ένα πτυσσόμενο κλομπ
  • Ένας ηλεκτρικός εκκενωτής
  • Πλήθος πλαστών εγγράφων
  • Πλήθος κινητών

Επίσης κατασχέθηκε και ένα αυτοκίνητο ως μέσο μεταφοράς.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί είκοσι πέντε περιπτώσεις κλοπών στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και σε περιοχές της επαρχίας.

Ακόμη, εξακριβώθηκε ότι οι δράστες είχαν συλληφθεί κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, σε βάρος δε του 27χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση με ποινή κάθειρξης εννέα έτη για διακεκριμένες κλοπές.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε για ανάκριση σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.