current views are: 3

3 Νοεμβρίου 2015
Δημοσίευση17:05

Μυτιλήνη: Ένταση με πρόσφυγες σε πλοία λόγω απεργίας της ΠΝΟ (Βίντεο)

Ένταση επικρατεί στο λιμάνι της Μυτιλήνης καθώς πρόσφυγες διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι δεν μπορούν να επιβιβαστούν στο πλοίο προς την Αθήνα, το οποίο παραμένει δεμένο λόγω της απεργίας της ΠΝΟ.

Δημοσίευση 17:05’
αρθρο-newpost

Ένταση επικρατεί στο λιμάνι της Μυτιλήνης καθώς πρόσφυγες διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι δεν μπορούν να επιβιβαστούν στο πλοίο προς την Αθήνα, το οποίο παραμένει δεμένο λόγω της απεργίας της ΠΝΟ.

Ένταση επικρατεί στο λιμάνι της Μυτιλήνης καθώς πρόσφυγες διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι δεν μπορούν να επιβιβαστούν στο πλοίο προς την Αθήνα, το οποίο παραμένει δεμένο λόγω της απεργίας της ΠΝΟ

Ως γνωστόν η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία πραγματοποιεί κινητοποιήσεις, οι οποίες θα συνεχιστούν για ακόμη 48 ώρες, και προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί εάν στον νέο γύρο θα εξαιρεθούν τα πλοία που μεταφέρουν πρόσφυγες

Χθες, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας απηύθυνε έκκληση προς τους απεργούς να λάβουν υπόψη τους την κατάσταση που επικρατεί στα νησιά και να σκεφτούν το ενδεχόμενο κατά τη διάρκεια της απεργίας να επιτρέψουν κατ’ εξαίρεση τον απόπλου των τριών πλοίων που μεταφέρουν αποκλειστικά πρόσφυγες.

Εναλλακτικά, ο κ. Μουζάλας ζήτησε από τους απεργούς να επιτρέψουν να χρησιμοποιηθούν τα πλοία αυτά ως χώροι φιλοξενίας, στα νησιωτικά λιμάνια που βρίσκονται αυτή τη στιγμή.

Παρόμοια έκκληση απηύθυνε ο  δήμαρχος Λέσβου προειδοποιώντας πως εάν η απεργία της ΠΝΟ συνεχιστεί μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής, όπως έχει εξαγγελθεί, στο νησί θα εγκλωβιστούν πάνω από 30.000 πρόσφυγες.

Μία τέτοια υπεσυγκέντρωση θα προκαλέσει ανυπολόγιστες αντιδράσεις, ενώ, όπως προειδοποιεί ο κ. Γαληνός, «οι συνέπειες θα είναι ολέθριες για όλους». Όπως αναφέρει ο Δήμος Λέσβου σε σχετική ανακοίνωση, «κατανοούμε και σεβόμαστε απόλυτα τα αιτήματα των σκληρά εργαζόμενων ναυτεργατών. Πρέπει, όμως, να γίνει αντιληπτό πως η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λέσβου με το λιμάνι του Πειραιά, εξασφαλίζει την σταθερή ροή μεταναστών και προσφύγων προς την ηπειρωτική Ελλάδα».


σχετικα αρθρα