current views are: 4

4 Νοεμβρίου 2015
Δημοσίευση07:43

Διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας – Καταλήψεις δημαρχείων σε όλη τη χώρα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνταξιούχων πραγματοποιείται στο κέντρο της Αθήνας, στην πλατεία Κλαυθμώνος. 

Δημοσίευση 07:43’
αρθρο-newpost

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνταξιούχων πραγματοποιείται στο κέντρο της Αθήνας, στην πλατεία Κλαυθμώνος. 

«Κύμα» κινητοποιήσεων είναι σε εξέλιξη στη χώρα κατά των περικοπών του Μνημονίου.

Με συνθήματα κατά των περικοπών των συντάξεων και ενόψει της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης που θα παρουσιαστεί τις επόμενες εβδομάδες, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος συνταξιούχοι από όλα τα σωματεία.

Οι συνταξιούχοι δηλώνουν αποφασισμένοι ότι δεν θα δεχθούν νέες περικοπές ή νέα επώδυνα μέτρα.

«Αυτό που γίνεται είναι μία εγκληματική πράξη εκ μέρους της κυβέρνησης, τη στιγμή που μειώνονται οι συντάξεις μέρα με τη μέρα. Νομίζουμε ότι αυτά τα χρόνια που δουλέψαμε και προσφέραμε ήταν πολλά και δεν έπρεπε να γίνουν αυτές οι περικοπές και σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε να βάλουν χέρι στα επικουρικά μας ταμεία. Γιατί τα επικουρικά τα πληρώναμε για χρόνια οι εργαζόμενοι και ο εργοδότης. Γι’ αυτό δεν υπάρχει και κανένας λόγος να συμψηφιστεί η κύρια με την επικουρική σύνταξη», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο γγ του Πανελληνίου Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΤΕ, Γιώργος Αρνής.

Πορεία από την Ομόνοια ως τη Βουλή πραγματοποίησαν άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους, ζητώντας αξιοπρεπή διαβίωση και τέλος στην ανασφάλεια και τη φτώχεια που τους έχει επιφέρει η πολιτική του μνημονίου.

Στη συνέχεια, επέστρεψαν στον πεζόδρομο της Κοραή, όπου συνέχισαν την διαμαρτυρία τους.

Παράλληλα, σε κατάληψη των δημαρχείων της χώρας από τις 10.00 το πρωί έως τις 13:00 προχώρησε προχωρά η ΠΟΕ-ΟΤΑ στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που έχει εξαγγείλει «κατά των νέων αντιλαϊκών μέτρων του 3ου Μνημονίου που στοχεύουν στην περαιτέρω μείωση των αποδοχών, την διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, την περικοπή των συντάξεων, στη πλήρη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των ΟΤΑ και την φοροεπιδρομή», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

(Κατάληψη στο δημαρχείο του Αιγάλεω)

Συμβολική κατάληψη στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν για τις τρεις ώρες εργαζόμενοι στον κεντρικό Δήμο.

Οι εργαζόμενοι κρέμασαν πανό στην είσοδο του δημαρχείου, με το οποίο εξέφραζαν την αντίθεσή τους στις ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών του Δήμου, ενώ όλοι οι δημότες που βρέθηκαν από το πρωί στο χώρο εξυπηρετήθηκαν κανονικά από το προσωπικό.

 

 

 


σχετικα αρθρα