current views are: 2

4 Νοεμβρίου 2015
Δημοσίευση11:53

«Πόλεμος» ΠΝΟ με δήμαρχο Λέσβου: «Να επιστρατευτούν οι εργαζόμενοι» – 48ωρη απεργία στα λιμάνια

Συνεχίζουν κανονικά τη 48ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στα πλοία μετά την συνάντηση τους με τον υπουργό Ναυτιλίας Θεοδωρή Δρίτσα.

Δημοσίευση 11:53’
αρθρο-newpost

Συνεχίζουν κανονικά τη 48ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στα πλοία μετά την συνάντηση τους με τον υπουργό Ναυτιλίας Θεοδωρή Δρίτσα.

Συνεχίζουν κανονικά τη 48ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στα πλοία μετά την συνάντηση τους με τον υπουργό Ναυτιλίας Θεοδωρή Δρίτσα, ενώ οι αντιδράσεις από τα νησιά είναι έντονες με τον δήμαρχο Λέσβου να ζητά…. επιστράτευση.

Η συνάντηση ήταν άκαρπη σύμφωνα με πληροφορίες από την ΠΝΟ και συνεχίζει να ισχύει η μη εξαίρεση των νησιών από την απεργία μέχρι και τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Την ίδια ώρα, αυξάνεται ο αριθμός των προσφύγων στο λιμάνι της Λέσβου που μένουν «εγκλωβισμένοι» στο νησί και δεν μπορούν να μεταφερθούν στην Αθήνα.

«Να τους επιστρατεύσει η κυβέρνηση. Δεν γίνεται να είμαστε όμηροι στους τσαμπουκάδες του καθενός. Έχουμε κάνει έκκληση για εξαίρεση των νησιών αλλά κανείς δεν ακούει, δηλώνει στο newpost, ο δήμαχρος Λέσβου, κ. Σπύρος Γαληνός.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον δήμαρχο, στο νησί βρίσκονται ήδη πάνω από 15.000 πρόσφυγες και τα ναυάγια ανοιχτά της Λέσβου συνεχίζονται με τον αριθμό των νεκρών να ανεβαίνει συνεχώς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με μαύρα υφάσματα στο ιστορικό δημαρχείο της Μυτιλήνης και σε άλλα σημεία της πόλης, ξεκίνησε το τριήμερο πένθος που κήρυξε ο δήμος Λέσβου για τους δεκάδες νεκρούς μετανάστες και πρόσφυγες που πνίγηκαν στην προσπάθεια τους να φτάσουν στη Λέσβο «θύματα του ειδεχθούς και αποτρόπαιου εγκλήματος που συντελείται καθημερινά, από τους αδίστακτους λαθρέμπορους διακινητές».

Στο πλαίσιο αυτού του τριημέρου πένθους και στη μνήμη των αδικοχαμένων προσφύγων θα πραγματοποιηθεί, σήμερα στις 5 το απόγευμα, στο Άγαλμα της Μικρασιάτισσας Μάνας, στην Επάνω Σκάλα της Μυτιλήνης, μια διαεκκλησιαστική προσευχή με τη συμμετοχή του Μητροπολίτη Μυτιλήνης και εκπροσώπων άλλων Εκκλησιών και Θρησκειών.


σχετικα αρθρα