Τον οικονομικό απολογισμό για το 2014 ενέκρινε σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου

Ειδικότερα, έσοδα 8,79 εκατ ευρώ, έξοδα,  8 εκατ. ευρώ και διαφορά χρήσεως 791.009 ευρώ. Η εκκλησία πλήρωσε φόρους 2,46 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1,72 εκατ. ευρώ αφορούν την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ. Ταυτόχρονα πληρώθηκε φόρος επί μισθωμάτων ύψους  740.661,92 ευρώ, έκτακτο ειδικό τέλος δομημένων επιφανειών 13.477,93 ευρώ και ΦΑΠ 3.414,47 ευρώ.

Επιπρόσθετα, τα μέλη της ΔΙΣ ενημερώθηκαν από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για το Διαθρηκειακό Συνέδριο που διεξήχθη τον Οκτώβριο στην Αθήνα με θέμα «Θρησκευτικός και Πολιτιστικός Πλουραλισμός και Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή». Το Συνέδριο διοργάνωσε η ελληνική κυβέρνηση κατόπιν πρωτοβουλίας του ΥΠΕΞ. Επίσης, κατά τη σημερινή Συνεδρία, δεύτερη για το μήνα Νοέμβριο, η ΔΙΣ επικύρωσε τα πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας και εγκρίθηκε η εισήγηση της Σ.Ε. Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος για την υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας με το Ινστιτούτο Διαιτησίας και Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (ΙΔΕΜΕΔ).