Την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων, από αύριο στις 6:00, προχωρά η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), έπειτα από έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε σήμερα.

Από αύριο, μετά τη λήξη της απεργίας, τα δρομολόγια των πλοίων θα πραγματοποιούνται κανονικά. 

«H απεργία μας λήγει αύριο Παρασκευή στις 06.00 το πρωί, πλην όμως τα λάβαρα κυματίζουν και δεν υποστέλλονται», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία(ΠΝΟ), που συνεδρίασε σήμερα και αποφάσισε να μην κλιμακώσει περαιτέρω τις κινητοποιήσεις της, καθώς δεν πήρε απόφαση για νέα απεργία.

Η ΠΝΟ ζητά από την κυβέρνηση, και ιδιαιτέρα στους αρμόδιους υπουργούς -όπως αναφέρει, «να προβούν στην άμεση υλοποίηση των όσων -και έγγραφα σήμερα- δεσμεύτηκαν και να αφήσουν κατά μέρους τις ολιγωρίες και τα ευχολόγια των καλών προθέσεων» και προειδοποιεί ότι « ο αγώνας σαφώς και δεν σταμάτησε».

Τα προβλήματα είναι πολλά, είναι καυτά και ζητούν άμεσες και ουσιαστικές λύσεις, υπογραμμίζει η ομοσπονδία και τονίζει ότι στις 12 Νοεμβρίου ο κλάδος των ναυτεργατών κατέρχεται σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση μαζί με όλους τους εργαζόμενους της χώρας στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.