current views are: 4

5 Νοεμβρίου 2015
Δημοσίευση13:08

Ανοίγει τις πόρτες του το Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας – Τι να δείτε

Αρχίζει το Σάββατο 7 Νοεμβρίου το απολαυστικό ταξίδι στο Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας, το οποίο αναμένεται να αποπλανήσει την όσφρηση και να ηδονίσει τη γεύση.

Δημοσίευση 13:08’
αρθρο-newpost

Αρχίζει το Σάββατο 7 Νοεμβρίου το απολαυστικό ταξίδι στο Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας, το οποίο αναμένεται να αποπλανήσει την όσφρηση και να ηδονίσει τη γεύση.

Αρχίζει το Σάββατο 7 Νοεμβρίου το απολαυστικό ταξίδι στο Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας, το οποίο αναμένεται να αποπλανήσει την όσφρηση και να ηδονίσει τη γεύση.

Πρόκειται για το θεματικό πάρκο, που έχει στηθεί στο εκθεσιακό Κέντρο HELEXPO MAROUSSI, με εντυπωσιακές κατασκευές από τη δημιουργική και καλλιτεχνική ομάδα της HELEXPO.

Η περιήγηση, στα 3.500 τετραγωνικά, θα οδηγεί μέσα από τους δρόμους του κακάο στην ζούγκλα του Αμαζονίου και στον πολιτισμό των Αζτέκων στα εργαστήρια σοκολάτας, μπισκότων, γάλακτος και καραμέλας.

Οι κυριότεροι σταθμοί αυτού του απολαυστικού ταξιδιού είναι:

* Το Μουσείο του Κακάο και της Σοκολάτας όπου ο επισκέπτης μαθαίνει τα πάντα για το εξωτικό κακαόδεντρο και βλέπει αληθινά δείγματα καρπού και σπόρων.

* Ο Ναός των Αζτέκων , με τους θρύλους, τις παραδόσεις και τον πολιτισμό των ινδιάνων, αλλά και τις απίθανες ιστορίες του κακάο.

* Η Ζούγκλα του Αμαζονίου. Πρόκειται για μια ξεχωριστή βιωματική εμπειρία και ξενάγηση, στη μικρή, «πραγματική» ζούγκλα με την αποπνικτική υγρασία και την τροπική ζέστη που δημιουργούν οι συνθήκες προσομοίωσης.

* Η ξύλινη Καλύβα του Αμαζονίου, όπου ο επισκέπτης βιώνει ένα ταξίδι στους δρόμους του κακάο και της σοκολάτας στην Ευρώπη με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα και αφηγητή τον ηθοποιό Θανάση Τσαλταμπάση.

* Το Εργαστήρι Σοκολάτας , όπου ο επισκέπτης παρακολουθεί τα διάφορα στάδια παραγωγής και συσκευασίας σοκολάτας και φυσικά μπορεί να δοκιμάζει. Περιλαμβάνει μάλιστα διαδραστικό εργαστήρι για παιδιά.

* Το Εργαστήρι Μπισκότου, όπου ο επισκέπτης παρακολουθεί τη διαδικασία παραγωγής και έναν σεφ να δημιουργεί τα μπισκότα.

* Το Εργαστήρι Γάλακτος, ένα παραμυθένιο σκηνικό μιας μικρής φάρμας.

* Ο Ποιοτικός Έλεγχος, το χημείο του Εργοστασίου και όπου με τη βοήθεια του «μαγικού» επιστήμονα, οι καταναλωτές μαθαίνουν τι πρέπει να προσέχουν και παρακολουθούν ένα εντυπωσιακό «σοκολατένιο» πείραμα.

* Η Μηχανή του Χρόνου, όπου μέσα από έναν δαιδαλώδη, παιχνιδιάρικο Λαβύρινθο, ο επισκέπτης μεταφέρεται στο σύμπαν και στις εποχές που ταξίδεψε διαχρονικά η σοκολάτα.

* Ο μεγαλύτερος Καταρράκτης Σοκολάτας της Ευρώπης όπου 1.200 λίτρα πραγματικής, λιωμένης σοκολάτας ρέουν μπροστά στα μάτια των επισκεπτών.

* Η Αίθουσα Εκπαίδευσης όπου με διασκεδαστικό τρόπο γίνεται ενημέρωση για τη στοματική υγιεινή και εκπαίδευση για το σωστό βούρτσισμα των δοντιών.

* Η Choco Αrt, ένας διαφορετικός χώρος πολιτισμού και τέχνης, με γλυπτά, πίνακες ζωγραφικής, έργα τέχνης, έκθεση φωτογραφίας και comics με θέμα τη σοκολάτα.

* Το Εργαστήρι Καραμέλας όπου γίνεται χειροποίητη παραγωγή «φρέσκιας» καραμέλα και επιτρέπονται οι δοκιμές…

Το συναρπαστικό ταξίδι στο «Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας», ολοκληρώνεται με μίνι show γευσιγνωσίας που περιλαμβάνει εξαιρετικά σοκολατάκια και επιλεγμένες γεύσεις απ’ όλον τον κόσμο. Μάλιστα, όποιος ενήλικας, αφού δοκιμάσει αναγνωρίσει τα υλικά, βραβεύεται ως «Ειδικός Σοκολατογευσιγνώστης».

Στο «Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας», λειτουργούν τμήματα με διάφορα θεματικά εργαστήρια (workshops), ενώ το πληροφοριακό υλικό του Μουσείου είναι προσβάσιμο στα Ελληνικά, στα Αγγλικά καθώς και στην νοηματική γλώσσα αλλά και σε άλλες γλώσσες μετά από συνεννόηση. Όλοι οι χώροι είναι προσβάσιμοι σε άτομα με κινητικά προβλήματα. To «Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας», που απευθύνεται σε επισκέπτες κάθε ηλικίας, λειτουργεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αμαρουσίου.

Το ωράριο λειτουργίας του είναι καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τις 7 το βράδυ, το Σάββατο από τις 11 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και την Κυριακή από τις 11 το πρωί έως τις 7 το βράδυ. Η γενική είσοδος έχει εισιτήριο 7 ευρώ το άτομο, για πολύτεκνους και ΑΜΕΑ το εισιτήριο είναι 5 ευρώ, το οικογενειακό εισιτήριο (για 3 ή 4 άτομα) είναι 20 ευρώ, ενώ για τα σχολεία και τις μεγάλες οργανωμένες επισκέψεις είναι 5 ευρώ.

To «Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας», θα χαρίζει απόλαυση έως τις 21 Φεβρουαρίου 2016, ενώ θα γλυκάνει με σοκολάτα και την περίοδο των Χριστουγέννων.

Για περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

Σημειώνεται ότι το Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας είχε πέρυσι μια εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία στη Θεσσαλονίκη, όπου φιλοξένησε συνολικά περισσότερους από 350.000 επισκέπτες σε διάστημα περίπου 7 μηνών.

Πρόεδρος ΔΕΘ-HELEXPO: Ήταν μεγάλο στοίχημα

«Το Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας ήταν ένα μεγάλο στοίχημα για εμάς, καθώς μαζί με το χριστουγεννιάτικο πάρκο του “Αστερόκοσμου”, σηματοδότησε την είσοδό μας σε ένα διαφορετικό πεδίο, πέραν της αμιγώς εκθεσιακής μας δραστηριότητας, αυτό της δημιουργίας θεματικών πάρκων» ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO Τάσος Τζήκας.

Ο κ. Τζήκας πρόσθεσε:

Η απόφασή μας να επαναλάβουμε το εγχείρημα αυτό στην Αθήνα δημιουργεί νέες προκλήσεις για τον εθνικό εκθεσιακό φορέα που διευρύνει συνεχώς το χαρτοφυλάκιό του εντός και εκτός συνόρων. Αποδείξαμε πως η ΔΕΘ-Helexpo μπορεί να διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία ευρωπαϊκά πολυγεγονότα, πέραν των κλαδικών εκθέσεων και της Γενικής Έκθεσης του Σεπτεμβρίου, και συνεχίζουμε σε αυτόν τον δρόμο. Άλλωστε, ήδη μελετούμε και νέες ανάλογες δράσεις στο προσεχές διάστημα.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-HELEXPO Κυριάκος Ποζρικίδης τόνισε ότι «ο εθνικός εκθεσιακός φορέας, στο πλαίσιο της επέκτασης των δραστηριοτήτων του, υλοποιεί πρωτοβουλίες που αφορούν στον σχεδιασμό και στη δημιουργία νέου τύπου δράσεων στις εγκαταστάσεις του, συνδυάζοντας την οικογενειακή ψυχαγωγία με την εκπαίδευση και τον πολιτισμό. Στο πλαίσιο αυτό, η ΔΕΘ-HELEXPO εισήλθε με μεγάλη επιτυχία στην ανάπτυξη και λειτουργία θεματικών πάρκων, όπως το μοναδικό, τόσο για τα εγχώρια, όσο και για τα διεθνή δεδομένα, Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας».


σχετικα αρθρα