Να ζητήσει την παραίτηση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη κάλεσε τον Πρωθυπουργό ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης. 

Σε δήλωσή του στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας, ο κ. Σαββίδης καταδικάζει τις αποτρόπαιες όπως χαρακτήρισε δηλώσεις του υπουργού Παιδείας σχετικά με το θέμα της γενοκτονίας και καλεί την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να ζητήσουν την παραίτησή του και την έκφραση δημόσιας συγγνώμης. 

Μάλιστα όπως τονίζει ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ είναι ιδιαίτερα καταθλιπτικό το γεγονός ότι οι λέξεις της άρνησης της γενοκτονίας των Ποντίων, ακούγονται από τα χείλη του Υπουργού Παιδείας. Στο πλαίσιο αυτό, ζητεί να εξετάζεται η ηθική αντιστοίχιση του εκάστοτε επικεφαλής του υπουργείου Παιδείας.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Σαββίδη:

«Ως Πόντιος, ως Έλληνας, ως άνθρωπος του οποίου οι πρόγονοί είχαν εκδιωχθεί από την πατρίδα τους πριν από εκατό χρόνια, δεν μπορώ να μείνω αδιάφορος και να μην καταδικάζω αποτρόπαιες δηλώσεις, σχετικά με το θέμα της γενοκτονίας, που εκφράστηκαν από έναν επίσημο εκπρόσωπο του ελληνικού κράτους. Ιδιαίτερα καταθλιπτικό είναι το γεγονός ότι οι λέξεις της άρνησης της γενοκτονίας των Ποντίων, ακούγονται από τα χείλη του Υπουργού Παιδείας!

Σήμερα, όταν η χώρα περνάει δύσκολες στιγμές, που απαιτούν από τον ελληνικό λαό να είναι ενωμένος στη βάση των θεμελιωδών εθνικών αξιών, οι δηλώσεις αυτές είναι απαράδεκτες, ακόμη και ποινικά ελεγκτέες, επειδή  αδικούν τη μνήμη των εκατοντάδων χιλιάδων θυμάτων της γενοκτονίας, τον ελληνικό λαό και την ελληνική ιστορία γενικά, ενώ φέρουν σύγχυση και διχόνοια στην κοινωνία. Είμαι πεπεισμένος ότι ο πολιτικός, που κρατά μια τέτοια, μη εποικοδομητική θέση, δεν μπορεί, δεν έχει το δικαίωμα να συνεχίζει να παραμένει στο πόστο του. Η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός, οφείλουν να ζητήσουν την παραίτησή του και την έκφραση δημόσιας συγνώμης. Αλλά και να εξετάζουν την ηθική αντιστοίχιση του εκάστοτε επικεφαλής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με αυτήν τη θέση».

Ιβάν Σαββίδης