Τελετή εγκαινίων του Γραφείου Εξυπηρέτησης Επισκεπτών στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Κουρουμπλή, του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα.

 

«Εγκαινιάζουμε σήμερα αυτή την ωραία πρωτοβουλία για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών στην Αθήνα, μια πρωτοβουλία κομβική, χαρακτηριστική που δείχνει πως η κύρια προσπάθεια μας είναι να προσεγγίσει η Αστυνομία τον πολίτη, να γίνει ένα με την κοινωνία. Γιατί όπως είπε και ο Υπουργός πριν, δεν θέτουμε σαν κύριο στόχο την καταστολή, αλλά την εξυπηρέτηση του πολίτη. Αυτή είναι η κύρια μας προσπάθεια και εκεί θα ρίξουμε όλες μας τις δυνάμεις»  δήλωσε ο Νίκος Τόσκας.

Και πρόσθεσε:

«Αυτός λοιπόν ο μικρός χώρος, αλλά όμορφα φτιαγμένος και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της προσπάθειας. Ξεκίνησε με την φαντασία και την πρωτοβουλία του προκατόχου μου του Γιάννη του Πανούση, όπως και άλλες πρωτοβουλίες αντίστοιχες και θα εξυπηρετήσει τους επισκέπτες της Αθήνας, κυρίως ξένους. Γιατί ξέρουμε τι σημαίνει, έχουμε επισκεφτεί όλοι ξένες χώρες και ξέρουμε τι σημαίνει να γυρίζεις σαν χαμένος και χωρίς να έχεις σημεία προσέγγισης για να εξυπηρετηθείς σε μια πρωτεύουσα ή να έχεις προβλήματα αστυνομικής φύσης ή προσανατολισμού και να μην ξέρεις πώς μπορεί να εξυπηρετηθείς.

Μαζί λοιπόν με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο εγκαινιάζουμε αυτή την προσπάθεια. Είναι η αρχή μιας σειράς προσπαθειών. Η Τουριστική Αστυνομία, στην οποία υπάγεται αυτή η πρωτοβουλία θα ενισχυθεί γιατί ξέρουμε καλά πως ο τουρισμός είναι κατά κάποιο τρόπο ένα είδος «βαριάς βιομηχανίας» για τη χώρα μας και θα πρέπει να βοηθήσουμε αυτή τη προσπάθεια. Είμαστε σε συνεργασία με την αρμόδια Υπουργό, ώστε να ενισχύσουμε στην διάρκεια της τουριστικής περιόδου την αστυνόμευση σε κρίσιμες περιοχές με προσωπικό ξενόγλωσσο και με ικανότητες τέτοιες, που να μπορεί να εξυπηρετεί τους επισκέπτες.

Σε αυτή λοιπόν την κατεύθυνση είναι αυτή η πρωτοβουλία. Ευχόμαστε να πάει καλά, να είναι η αρχή τέτοιων προσπαθειών και καλή επιτυχία στην Ελληνική Αστυνομία και σε αυτούς που θα εμπλακούν σε αυτή την προσπάθεια.»