Θέμα χρόνου είναι σύμφωνα με την Αστυνομία η σύλληψη των τεσσάρων τραμπούκων που ξυλοκόπησαν χτες στην πλατεία Συντάγματος τον βουλευτή της ΝΔ, Γιώργο Κουμουτσάκο.

Η αστυνομία ψάχνει από χτες τον χρυσαυγίτη με το ψευδώνυμο... γυμναστής, δύο άτομα που συμμετείχαν και σε επιθέσεις εναντίον των ΜΑΤ και άλλον έναν δράστη, ο οποίος έχει επίσης σχέσεις με την Χρυσή Αυγή.

Και οι τέσσερις φαίνονται στα βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, με τον «γυμναστή» να πρωτοστατεί στην άνανδρη επίθεση κυνηγώντας κυριολεκτικά τον βουλευτή και τα χαρακτηριστικά του να κάνουν το γύρω του διαδικτύου. Πρόκειται για υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο της ΧΑ στην Αθήνα.

Για τον «γυμναστή», τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι είναι μέλος της Χρυσής Αυγής, ενώ εξετάζεται η σχέση των υπολοίπων τριών με τη συγκεκριμένη οργάνωση.

Η ΕΛΑΣ διερευνά το περιστατικό και έχει στα χέρια της όλα τα απαραίτητα στοιχεία. Οι δράστες ταυτοποιήθηκαν και αναμένεται η σύλληψή τους.  Προσήχθησαν αρκετά άτομα χθες το βράδυ, υπάρχουν πληροφορίες και έχουμε προσανατολίσει την έρευνα σε συγκεκριμένους χώρους» είπε ο κ. Τόσκας, ενώ επιβεβαίωσε ότι πολλά από τα άτομα που δημιούργησν τα επεισόδια είχαν έρθει στο κέντρο της Αθήνας με πούλμαν από τα δυτικά προάστια. 

Την ίδια ώρα ερωτήματα έχει δημιουργήσει η στάση της Αστυνομίας την ώρα του επεισοδίου, ωστόσο τόσο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη όσο και η ΓΑΔΑ με ανακοίνωσή τους επιμένουν ότι:

«Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο ενήργησαν άμεσα με πρωταρχικό μέλημα να προφυλάξουν τη σωματική ακεραιότητα των βουλευτών και λοιπών ατόμων που δέχονταν επιθέσεις».