current views are: 1

6 Νοεμβρίου 2015
Δημοσίευση10:07

Απορρίφθηκε από το ΣτΕ το αίτημα της Σταμάτη για μη καταβολή της εγγύησης

Απορρίφθηκε από το Δ’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας η αίτηση της Βίκυς Σταμάτη για το θέμα της εγγυοδοσίας των 50.000 που οφείλει να καταβάλει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, μετά την αποφυλάκισή της.

Δημοσίευση 10:07’
αρθρο-newpost

Απορρίφθηκε από το Δ’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας η αίτηση της Βίκυς Σταμάτη για το θέμα της εγγυοδοσίας των 50.000 που οφείλει να καταβάλει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, μετά την αποφυλάκισή της.

Δημοσιεύθηκε η απόφαση του ΣτΕ με την οποία απορρίφθηκε το αίτημα της Βίκυς Σταμάτη να ανασταλεί υπουργική απόφαση που δεν παρέτεινε την αναστολή καταβολής των εγγυοδοσιών λόγω των capital control.

Υπενθυμίζεται ότι η σύζυγος του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας αποφυλακίστηκε με τον περιοριστικό όρο της εγγυοδοσίας των 50.000 ευρώ και αν δεν καταβληθεί μέχρι σήμερα θα επιστρέψει στο Δρομοκαΐτειο.

Οι Σύμβουλοι Επικρατείας απέρριψαν αίτημά της αλλά επισημαίνουν στην υπ’ αριθμόν 327/2015 απόφασή τους ότι η κυρία Σταμάτη μπορεί να προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια και να ζητήσει την παράταση καταβολής της εγγυοδοσίας των 50.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση της κυρίας Σταμάτη κρίνοντας ότι δεν μπορεί να χορηγήσει την αναστολή που ζητάει καθώς εάν έκανε κάτι τέτοιο θα παραβίαζε τη συνταγματική αρχή της διάκρισης των εξουσιών, υποκαθιστώντας έτσι ανεπίτρεπτα τη διοίκηση στην άσκηση της κανονιστική της εξουσίας.

Η πρώην σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου ζητούσε από το ΣτΕ να ανασταλεί η σχετική υπουργική απόφαση που δεν παρέτεινε την αναστολή καταβολής των εγγυοδοσιών, λόγω της τραπεζικής αργίας (capital controls).

Υπενθυμίζεται ότι η Βίκυ Σταμάτη που έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε κάθειρξη 12 ετών για την εμπλοκή της στην υπόθεση με τις μίζες των εξοπλιστικών αποφυλακίστηκε πρόσφατα με βαρύτατους περιοριστικούς όρους καθώς το δικαστήριο που δικάζει την υπόθεση Τσοχατζόπουλου σε δεύτερο βαθμό δέχθηκε το αίτημα της για αποφυλάκιση αλλά μεταξύ των άλλων περιοριστικών όρων, της επέβαλε και την καταβολή χρηματικής εγγύησης.

 


σχετικα αρθρα