Ένας 59χρονος συνελήφθη σήμερα στο Ηράκλειο, κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς, αφού έκρυβε στο σπίτι του ειδώλια, καθώς και άλλα πήλινα και μεταλλικά αντικείμενα αρχαιολογικής αξίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το flashnews.gr, σε έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και της Ομάδας Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης στο σπίτι του 59χρονου και της 53χρονης συζύγου του καθώς και σε χώρους που χρησιμοποιούν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 28 μεταλλικά αντικείμενα που απεικονίζουν παραστάσεις διαφόρων τύπων και μεγεθών, 3 πήλινα αντικείμενα με διάφορες παραστάσεις, 3 ανθρωπόμορφα λίθινα ειδώλια διαφόρων τύπων και μεγεθών κυκλαδίτικου ρυθμού και 6 μεταλλικά ζωόμορφα ειδώλια.

Τα παραπάνω θα αποδοθούν στην αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων για την πραγματοποίηση σχετικής πραγματογνωμοσύνης.

Επιπλέον αναζητείται 53χρονη κατηγορούμενη για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, αφού βρέθηκε και κατασχέθηκε κυνηγετικό όπλο χωρίς την απαραίτητη άδεια.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Ομάδα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.