Στη σύλληψη ενός 22χρονου, που σχετίζεται με την επίθεση στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργο Κουμουτσάκο, προχώρησε η αστυνομία.

Την ίδια ώρα, παραμένουν άφαντα και ασύλληπτα τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων ο περιβόητος «γυμναστής» και υποψήφιος της Χρυσής Αυγής, ο άνδρας με το τζόκεϊ, μια γυναίκα που διακρίνεται στο βίντεο να τραβάει και να σκίζει το σακάκι του βουλευτή.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο Alpha, η ΕΛ.ΑΣ συνέλαβε έναν 22χρονο ο οποίος ήταν εκείνος που μπήκε μπροστά από τους ακραίους που επιτέθηκαν με γροθιές και κλωτσιές, καλύπτοντάς τον με τα χέρια του και τραβώντας τον προς τα ΜΑΤ, τα οποία εμφανίζονταν αδύναμα να αντιμετωπίσουν το περιστατικό.

Ενώ αρχικά, λένε οι αστυνομικές αρχές, ο συλληφθείς φαινόταν από το βίντεο ότι δεν έχει σχέση με τους δράστες, σύμφωνα με τη δικογραφία, είχε συνεννοηθεί νωρίτερα με τους δράστες της επίθεσης να πάρει τον Κουμουτσάκο από τον κόσμο, να τον απομονώσει και να γίνει στη συνέχεια η επίθεση. 

Οι αρχές στήριξαν τη σύλληψη στην κατάθεση του κ. Κουμουτσάκου, ο οποίος φέρεται να έχει πει ότι ένας άνδρας του έκανε συνεχώς κεφαλοκλείδωμα. Η Αστυνομία, μάλιστα, του προσάπτει την κατηγορία ότι συμμετείχε στην οργάνωση της επίθεσης, καθώς πριν από το περιστατικό συνομιλούσε με κάποιους από αυτούς που θεωρούνται ύποπτοι. 

Μάλιστα, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο 22χρονος έκανε κεφαλοκλείδωμα στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας για να δείχνει ότι τον προστατεύει, αλλά στην πραγματικότητα τον έσφιγγε στο λαιμό.

Δείτε εδώ το βίντεο ντοκουμέντο από τον ξυλοδαρμό

Ο άνδρας βρίσκεται στη ΓΑΔΑ, ενώ συνελήφθη στο Ίλιον, μετά την ταυτοποίηση φωτογραφιών που κατέθεσε ο κ. Κουμουτσάκος μαζί με τη μήνυση.