Για αδράνεια των αστυνομικών στο σημείο που γρονθοκοπήθηκε ο Γιώργος Κουμουτσάκος στο Σύνταγμα, μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μιλώντας στην εκπομπή "MEGA Σαββατοκύριακο".

"Έχει διαταχθεί ΕΔΕ γιατί πράγματι έχει εντοπιστεί κάποια αδράνεια των αστυνομικών που βρίσκονταν εκεί στην περιοχή ή τέλος πάντως για να διερευνηθεί η πρακτική που εφαρμόστηκε και θα δούμε τα αποτελέσματα", είπε και πρόσθεσε "εντοπίστηκε αδράνεια που ερευνάται".

Αναφορικά με το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών ανέφερε πως έχει συλληφθεί ένα άτομο και έχουν ταυτοποιηθεί άλλα τέσσερα", με το πρώτο άτομο όπως είπε να έχει παίξει ρόλο "λίγο περίεργο" καθώς φαίνεται να συνομιλεί και να δίνει κατευθύνσεις.

Τόνισε ότι στα σπίτια των δυο εξ αυτών που έχουν ταυτοποιηθεί έχει γίνει έρευνα και βρέθηκε υλικό της Χρυσής Αυγής.

Ο κ. Τόσκας απέρριψε τις αιτιάσεις για αδράνεια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου ή της κυβέρνησης υπογραμμίζοντας ότι "πιέσαμε σε όλες τις κατευθύνσεις, ήρθαμε σε συνεργασίας με Ποντίους και όποια ομάδα μπορούσαμε οι οποίοι καλόπιστα διαδηλώνανε εκεί".

Πάντως, ο 24χρονος συλληφθείς, που αρνείται τη συμμετοχή του στην επίθεση εναντίον του Γιώργου Κουμουτσάκου, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.