Προτάσεις για την αγορά ενέργειας στην Ελλάδα που μόνο σκεπτικισμό μπορούν να προκαλέσουν έκανε ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης στην τελευταία του έκθεση για την οικονομία της χώρας.

Πέραν των προβλέψεων για την ύφεση και την ανεργία λοιπόν, ο ΟΟΣΑ προχωράει ένα βήμα παραπέρα και προτείνει μία σειρά από μέτρα για να «ενθαρρυνθεί η μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα». 

Ο ΟΟΣΑ λοιπόν τονίζει πως οι επιδοτήσεις για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας πρέπει να αναθεωρηθούν καθώς όπως αναφέρει είναι «πολύ γενναιόδωρες, ειδικά για τις εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών, και συμβάλλουν στο έλλειμμα της ενεργειακής αγοράς».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Οργανισμός προτείνει ούτε λίγο, ούτε πολύ αυξήσεις τιμών στο ηλεκτρικό ρεύμα που προέρχεται από μη ανανεώσιμες πηγές ώστε μεσοπρόθεσμα να μειωθούν οι εκπομπές ρύπων, μία αύξηση που σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ θα πρέπει να έρθει σταδιακά για να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις για να νοικοκυριά που θα κληθούν να πληρώσουν... υψηλότερους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος