Μια δυσάρεστη εικόνα αντίκρισαν όσοι πέρασαν χθες το απόγευμα από το Α' νεκροταφείο και τον τάφο του Ανδρέα Παπανδρέου, καθώς άγνωστοι πέταξαν μπογιές επάνω στο μάρμαρο του τάφου προκαλώντας ζημιές. 

Το περιστατικό απαθανάτισε ο υποψήφιος βουλευτής με το ΚΙΔΗΣΟ Δημήτρης Διαμαντίδης, ο οποίος βρέθηκε στο χώρο για προσωπική επίσκεψη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, κανείς δεν αντιλήφθηκε την παρουσία των δραστών, ενώ μέχρι σήμερα το πρωί η μπογιά δεν είχε καθαριστεί από τον τάφο.

Όπως τόνισε στο newpost o κ. Διαμαντίδης:

Πρόκειται για ένα πολύ θλιβερό περιστατικό, το οποίο με λύπησε πολύ. Ήμουν εκείνος που το είδε και ειδοποίησα τους υπεύθυνους. Δυστυχώς με κάτι τέτοιες κινήσεις δεν σέβονται ούτε την ιστορία ούτε την προσφορά του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Γ. Παπανδρέου. 

''Η βεβήλωση της μνήμης του Ανδρέα Παπανδρέου μπορεί να γίνει μόνο μέσα στο σκοτάδι'', αναφέρει το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τη βεβήλωση του τάφου του Ανδρέα Παπανδρέου.

«Όσο και αν προσπαθούν οι γνωστοί άγνωστοι, το έργο του Ανδρέα θα παραμένει ανεξίτηλο στη σκέψη και στην καρδιά εκατομμυρίων Ελλήνων. Όσες άνανδρες πράξεις και αν επιχειρήσουν, ο Ανδρέας Παπανδρέου θα έχει την θέση που του αρμόζει στην ελληνική ιστορία», αναφέρεται στην ανακοίνωση .