Πανελλαδική γενική απεργία σήμερα από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, με τη χώρα να υπολειτουργεί. Κλειστό ήταν το κέντρο της Αθήνας, λόγω των συγκεντρώσεων, στις οποίες συμμετείχαν χιλιάδες πολίτες. 

Η πορεία της ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι. Σύμφωνα με στοιχεία της Αστυνομίας, πάνω από 16.000 άτομα συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις της Αθήνας. 

Ξεχωριστή πορεία πραγματοποίησε η Λαϊκή Ενότητα, με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, τη Ραχήλ Μακρή και τον Κώστα Ήσυχο να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. 

Σημειώνεται ότι μαθητές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κοτζιά, ενώ αντεξουσιαστές πραγματοποίησαν τη δική τους συγκέντρωση στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Επεισόδια σημειώθηκαν στην Αιόλου με αντιεξουσιαστές που έσπασαν βιτρίνα καταστήματος.

Το δικό τους μήνυμα έδωσαν στην πορεία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ οι εμποροϋπάλληλοι κρατώντας... φέρετρα.

«Δεν έχει περάσει ένας χρόνος και είμαστε ξανά στις επάλξεις. Έχει καταστρατηγηθεί το υπάρχων πολιτικό σύστημα και δείχνει ότι ο πρωθυπουργός είναι ανίκανος. Σε όλα αυτά απαντάμε με αγώνες» ανέφερε στην ομιλία του το μέλος της ΓΣΕΕ, κ. Κατσαρός.

«Οι συνταξιούχοι στηρίζουν κάθε προσπάθεια που εναντιώνεται στα οικονομικά και κοινωνικά δικαιώματα. Για αυτό είμαστε εδώ με συνέπεια. Παλεύουμε για το αυτονόητο» δήλωσε ο κ. Σίμος Μουλίνος, μέλος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων.

Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Ομονοίας έδωσε το «παρών» ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος στη δήλωσή του τόνισε την ανάγκη για ένα «πιο δυναμικό ξεκίνημα της λαϊκής πάλης».