Σπεύδουν και βρίσκουν τελικά χρήματα για να πληρώσουν τα χρωστούμενα στη ΔΕΗ πολλοί από τους κακοπληρωτές-συνδρομητές στους οποίους έγινε το τελευταίο εικοσαήμερο αποκοπή στην παροχή ρεύματος από συνεργεία της Επιχείρησης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες το 70% από τους 15.000 κακοπληρωτές στους οποίους είχε αποκοπεί η παροχή ρεύματος (σπίτια και καταστήματα) έχουν ήδη σπεύσει και κατέβαλαν εφάπαξ τις ανεξόφλητες οφειλές τους η εντάχθηκαν σε ευνοική ρύθμιση καταβολής σε δόσεις των οφειλόμενων ποσών, προχωρώντας ταυτόχρονα σε επανασύνδεση της παροχής. 

Η ΔΕΗ από την άλλη φέρεται μετά το γεγονός αυτό, να προχωρήσει και σε νέες αποκοπές ρεύματος στη χαμηλή και μεσαία τάση (για όσους έχουν απλήρωτους λογαριασμούς πάνω από δύο συνεχή τετράμηνα και σύνολο οφειλής άνω των 1000 ευρώ) ώστε να περιοριστεί η ζημιά της Επιχείρησης από στρατηγικούς κακοπληρωτές που φτάνει πλέον τα 2,3 δισ. ευρώ

Από τις αποκοπές ρεύματος εξαιρούνται όσοι έχουν υπαχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο, οι διαπιστωμένα οικονομικά αδύναμοι και οι αγρότες (για την παροχή ρεύματος στις αρδεύσεις) καθώς δεν έχουν λάβει ακόμη τις ετήσιες ενιαίες ενισχύσεις..