Βίντεο σοκ με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των σωστικών συνεργείων και των ανδρών του Λιμενικού να διασώσουν τους δεκάδες πρόσφυγες στο Αιγαίο, παρουσίασε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής στους Ευρωπαίους ηγέτες κατά την άτυπη σύνοδο κορυφής στη Μάλτα. 

Στο βίντεο, καταγράφονται δραματικές σκηνές με πρόσφυγες που απεγνωσμένα προσπαθούν να ανέβουν στα σκάφη του λιμενικού όπου θα τους μεταφέρουν στα ελληνικά νησιά για να καταγραφούν και να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την κεντρική Ευρώπη

Παράλληλα φαίνεται και μια τουρκική ακταιωρός εμφανίζεται να συνοδεύει πρόσφυγες στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Το βίντεο δημιουργήθηκε με βάση χάρτες της Frontex, αρχειακό υλικό του Λιμενικού Σώματος, αλλά και φωτογραφίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας. 

Παράλληλα η ελληνική πλευρά τεκμηριώνει την αναγκαιότητα να γίνεται η καταγραφή των προσφύγων στην Τουρκία ώστε να αποφευχθούν οι ναυτικές τραγωδίες… 

Ένα δεύτερο βίντεο που ετοιμάζεται και θα σταλεί σε όλους τους ευρωβουλευτές θα συνοδεύει τη θέση της Ελλάδας ότι η τραγωδία μπορεί σταματήσει στις ακτές της Τουρκίας.

Δείτε το βίντεο