Σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης βρίσκονται από το πρωί ομάδες εθελοντών φοιτητών, καθηγητών και εργαζόμενων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, μοιράζοντας έντυπο ενημερωτικό υλικό στο κοινό για τον κίνδυνο βιωσιμότητας που αντιμετωπίζει το δημόσιο πανεπιστήμιο, εξαιτίας των περικοπών των χρηματοδοτήσεών του. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία διήμερης διαμαρτυρίας, που αποφασίστηκε από την Σύγκλητο του πανεπιστημίου. Οι εθελοντές του ΑΠΘ θα βρίσκονται σήμερα και αύριο, από τις 10.00 - 18.00 στα σημεία Αριστοτέλους με Εγνατία, Διαγώνιο, Καμάρα, Λευκό Πύργο, Αριστοτέλους με Τσιμισκή, Κολόμβου με Εγνατία και Ικτίνου με Ζεύξιδος, ζητώντας τη συστράτευση του κόσμου για την προστασία του πανεπιστημίου. Στην ενημερωτική εκστρατεία του Λευκού Πύργου θα βρεθούν σήμερα, στις 12.30, και οι πρυτανικές αρχές.

 Ο πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος, θα ενημερώσει εξάλλου σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, στην τακτική συνεδρίασή του, για τα θεσμικά, ακαδημαϊκά, οικονομικά και έρευνας προβλήματα που αντιμετωπίζει το ακαδημαϊκό ίδρυμα.

 Αύριο, με απόφαση της Συγκλήτου, το ΑΠΘ θα διακόψει την λειτουργία του για τρεις ώρες (μεταξύ 12.00 - 15.00), κατά τη διάρκεια των οποίων θα διοργανωθεί εκδήλωση στήριξης του ιδρύματος, στην αίθουσα τελετών.

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, εκπρόσωποι όλων των επαγγελματικών επιμελητηρίων και φορέων της πόλης.