Σιωπηρή διαμαρτυρία έξω από τη γαλλική πρεσβεία της Αθήνας διοργάνωσε το Ποτάμι, με εκατοντάδες ανθρώπους να συγκεντρώνονται για να αντιδράσουν στην τρομοκρατία, χωρίς φωνές και συνθήματα.

Ο πρόεδρος του κόμματος, Σταύρος Θεοδωράκης, δήλωσε:

«Είμαστε εδώ μαζί με εκατοντάδες πολίτες της Αθήνας, μαζί με εκατοντάδες νέους για να πούμε στον Γάλλο Πρέσβη και στους Γάλλους φίλους μας ότι είμαστε ένα, ότι είμαστε όλοι Γάλλοι. Ότι νιώθουμε περήφανοι που και οι Έλληνες, όπως και οι άλλοι λαοί της Ευρώπης βγαίνουν στους δρόμους για να πουν ότι είναι δικαίωμά τους να έχουν τις ιδέες τους, τα ρούχα τους, τους φίλους τους και δε θα δώσουν λογαριασμό σε κανένα δολοφόνο».

«Δε θα ηττηθούμε σ’ αυτή τη μάχη με τη βαρβαρότητα. Ο ευρωπαϊκός πολιτισμός θα κερδίσει» κατέληξε.

Από την πλευρά του, ο Γάλλος πρέσβης ευχαρίστησε όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση συμπαράστασης και πρόσθεσε: «Είναι πολύ σημαντικό που οι πολίτες, οι Έλληνες πολίτες και οι πολιτικοί, είναι εδώ σήμερα το βράδυ για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στο γαλλικό λαό».

«Η φιλία μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας είναι πολλή δυνατή, το ξέρουμε όλοι αυτό. Και αυτή την πολύ θλιβερή στιγμή, μια στιγμή που πρέπει να παλέψουμε για την ελευθερία και τη δημοκρατία, είναι πολύ σημαντικό που είμαστε εδώ όλοι μαζί για να δείξουμε στον κόσμο ότι θα παλέψουμε όλοι μαζί για να προστατεύσουμε τη δημοκρατία και την ελευθερία μας» τόνισε, καταλήγοντας.