«Η κοινωνία που οραματιζόμαστε δεν χωράει σε μία Ευρώπη φρούριο με πνιγμούς αθώων παιδιών, δεν χωράει φασίστες, αυταρχισμό, ανεργία και φτώχεια, δεν χωράει μνημόνια και ανασφάλεια», είναι το μήνυμα της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμπλήρωση 42 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

«Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε απέναντι σε αυτούς που θέλουν να δημιουργήσουν μία Ευρώπη όπου τα δικαιώματα και οι ανάγκες των πολλών θα παραγκωνίζονται στο όνομα των αγορών και της λιτότητας», αναφέρει η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και υπογραμμίζει ότι «σαράντα δύο χρόνια μετά, η λάμψη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου μάς υπενθυμίζει πως το δικαίωμα στη μόρφωση, το δικαίωμα στην εργασία και την αξιοπρεπή ζωή κατακτιέται με αγώνες και θυσία».

«Το Νοέμβρη του '73 η νεολαία και ο ελληνικός λαός πάλεψαν με αυταπάρνηση απέναντι στην τυραννία της Χούντας, βροντοφωνάζοντας "Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία" και απέδειξαν πως οι μόνοι χαμένοι αγώνες είναι αυτοί που δεν δίνονται ποτέ. Σήμερα αγωνιζόμαστε για μία Ελλάδα δημοκρατίας, αλληλεγγύης και αξιοπρέπειας σε μία Ευρώπη στην οποία οι λαοί παλεύουν για να υψώσουν το ανάστημά τους απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές», σημειώνει η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει πως «οι εκφραστές αυτών των πολιτικών επιδιώκουν να γονατίσουν τον κόσμο της εργασίας και της νεολαίας μέσα από οικονομικά πραξικοπήματα όπως αυτό της 12ης Ιουλίου».

«Η Ελλάδα έχει βρεθεί εδώ και μήνες στο επίκεντρο των πολιτικών εξελίξεων, ακριβώς επειδή αρνήθηκε να ακολουθήσει τον δρόμο της απόλυτης υποταγής και των μονόδρομων, ακριβώς επειδή ο λαός και η νεολαία αμφισβητούν στην πράξη έναν κόσμο που δεν μας χωράει. Οι αγώνες των τελευταίων χρόνων απέναντι στη λιτότητα πρέπει να συνεχιστούν με μεγαλύτερο πείσμα στους χώρους δουλειάς, στα πανεπιστήμια, στις γειτονιές», αναφέρει στο μήνυμά της η νεολαία του κόμματος και προσθέτει ότι «σε έναν κόσμο που βράζει από την ανατολή μέχρι τη Δύση, όπου οι νεοφιλελεύθερες δυνάμεις επενδύουν στην καταστολή, τον αυταρχισμό και παράλληλα το τέρας του Ισλαμοφασισμού γιγαντώνεται, τη στιγμή που μικρά παιδιά πνίγονται στο Αιγαίο, εμείς ενωμένοι οφείλουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, ανοίγοντας νέους δρόμους αξιοπρέπειας, δημοκρατίας και αλληλεγγύης».

Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους νέους ανθρώπους να βρεθούν στην πρώτη γραμμή του αγώνα για μία διαφορετική Ελλάδα σε μία διαφορετική Ευρώπη. «Το μέλλον διαρκεί πολύ και εμείς είμαστε το μέλλον», τονίζει η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.