Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπονται, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, συνολικά 28 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο καταδικασθείς για συμμετοχή στη 17Ν, Χριστόδουλος Ξηρός, και η Αγγελική Σπυροπούλου, για την αποκαλούμενη υπόθεση «Γοργοπόταμος».

Το Συμβούλιο Εφετών παραπέμπει τους κατηγορούμενους σε δίκη για το αδίκημα της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση. 

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι οι: Χριστόδουλος Ξηρός, Παν. Αργυρού, Γ. Πολυδώρου, Όλγα Οικονομίδου, Χρ. Τσάκαλος, Γερ. Τσάκαλος, Χαρ. Χατζημιχελάκης, Θ. Μαυρόπουλος, Γ. Νικολόπουλος, Μ. Νικολόπουλος, Ντ. Μπολάνο, Χάρι Κόκα, Μεμά Μπουτζαρ, Αγγελική Σπυροπούλου, Ευαγγελία Στατήρη και Αθ. Τσάκαλου.

Την ίδια στιγμή, δικαστικό συμβούλιο εκτίμησε ότι πρέπει να απαλλαχθούν δύο κατηγορούμενοι, κατά περίσταση, για τις πράξεις της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση και της κατοχής όπλων με σκοπό τον ανεφοδιασμό οργάνωσης.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι αρχές υποστηρίζουν πως μετά την απόδραση του Χρ. Ξηρού, οι κατηγορούμενοι είχαν καταλήξει στο σχέδιο «Γοργοπόταμος», το οποίο αφορούσε στην ανατίναξη μέρος του τοίχου των φυλακών Κορυδαλλού, με στόχο την αποφυλάκιση των έγκλειστων καταδικασθέντων για την οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, την κωδική ονομασία του σχεδίου την βρήκαν σε σημειώσεις του Χριστόδουλου Ξηρού που κατάσχεσαν από το κρησφύγετό του στην Ανάβυσσο μετά τη σύλληψή του τον περασμένο Ιανουάριο.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου, Αθηνά, και η σύντροφος του ενός, οι οποίες είχαν συλληφθεί  με την κατηγορία ότι υπέθαλψαν την καταζητούμενη τότε Αγγελική Σπυροπούλου προκειμένου να μην εντοπιστεί από τις αρχές.