Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα στον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ, Γρηγόρης Δημητριάδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τοποθέτηση της διοίκησης τόσο στον ΟΑΣΑ (Αστικές Συγκοινωνίες) όσο και την ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) αναμένεται από τον αρμόδιο υπουργό Χρήστο Σπίρτζη εντός των επόμενων ημερών.

Σημειώνεται, ότι ο Γρηγόρης Δημητριάδης ανέλαβε τα ηνία του ΟΑΣΑ τον Δεκέμβριο του 2013, ενώ τον τελευταίο καιρό είχε έρθει σε ανοιχτή αντιπαράθεση με τον κ. Σπίρτζη, όταν κατά την ακρόασή του για το Πολυνομοσχέδιο στην Επιτροπή της Βουλής τον Οκτώβριο, ζήτησε επί της ουσίας να συλλαμβάνονται όσοι πιάνονται χωρίς εισιτήριο στα Μέσα Μεταφοράς. 

Χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, αυτό που πρότεινε για την πάταξη της λαθρεπιβίβασης στα Μέσα Μαζικής Μετακίνησης, ήταν «οι παραβάτες να μην τιμωρούνται σε επίπεδο πταίσματος αλλά σε βαθμό πλημμελήματος».

Τότε η απάντηση του κ. Σπίρτζη είχε έρθει σαν καταπέλτης για τον πρόεδρο του ΟΑΣΑ:

Δεν μπορώ να καταλάβω τέτοιου είδους προτάσεις. Δηλαδή, να συλλαμβάνονται και να φυλακίζονται από τρία έως πέντε έτη όσοι χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς χωρίς εισιτήριο; Εγώ λέω να τους εκτελούμε κιόλας.

Δεν μπορώ να καταλάβω πώς λένε τέτοια πράγματα άνθρωποι που είναι πολλά χρόνια στα μέσα μεταφοράς. Έχουν ευθύνη για το χάλι τους, έχουν ευθύνη για τους λαθροκυνηγούς. Έχουμε ευθύνη κι εμείς γιατί δεν τους έχουμε αλλάξει ακόμα. Τέτοια πρόταση μας είχε κάνει και η τρόικα.