Επεισόδια ανάμεσα στους αγρότες και τους αστυνομικούς έγιναν νωρίτερα στο Σύνταγμα, όταν οι συγκεντρωμένοι για το πανελλαδικό τους συλλαλητήριο πέταξαν πορτοκάλια, πέτρες και μπουκάλια και οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με χρήση χημικών. 

Ελεύθερος αφέθηκε, πριν από λίγη ώρα, ο αγρότης που είχε προσαχθεί για τα επεισόδια που έγιναν νωρίτερα στο Σύνταγμα, κατά τη διάρκεια του παναγροτικού συλλαλητηρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν αστυνομικές δυνάμεις με χρήση χημικών απώθησαν τους αγρότες που προσπάθησαν να πλησιάσουν στον περίβολο της Βουλής.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τις 11.30 το πρωί και η κατάσταση οξύνθηκε όταν μια ομάδα 15-20 αγροτών θέλησαν να περάσουν μέσα από τα φυλάκια της Βουλής.

Οι αστυνομικοί έριξαν δακρυγόνα αλλά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Η ατμόσφαιρα έγινε σύντομα αποπνικτική, με τους αγρότες να διασκορπίζονται και να κατευθύνονται στην Βασιλίσσης Σοφίας. 

Στο Σύνταγμα βρέθηκαν από νωρίς οι αγρότες, δίνοντας δυναμικό "παρών", αντιδρώντας στα μέτρα της κυβέρνησης για τον αγροτικό τομέα τα οποία χαρακτηρίζουν ως ταφόπλακα για την πρωτογενή παραγωγή.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των διοργανωτών αλλά και της αστυνομίας, οι συγκεντρωμένοι ξεπέρασαν τις 6.000 και κατευθύνονται προς τη Βουλή.

Παράλληλα, στο παναγροτικό συλλαλητήριο έδωσαν το "παρών" και οι παραγωγοί και πωλητές λαϊκών αγορών οι οποίοι ήταν συγκεντρωμένοι νωρίτερα στην πλατεία Βάθη.

Υπενθυμίζεται ότι οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας, έχουν κλείσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την τροχαία, κλειστές παραμένουν η Βασιλίσσης Σοφίας και η Αμαλίας στο ύψος της Βουλής, ενώ η κυκλοφορία ρυθμίζεται ανάλογα με τις ανάγκες της συγκέντρωσης.