Τροποποιήθηκε σύμβαση για μεταφορά και παράδοση πόσιμου νερού


Μετά από επιτυχείς διαπραγματεύσεις μεταξύ της Υφυπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων και εκπροσώπων της εταιρείας «ΚΥΚΛΑΔΕΣ Ι Ν.Ε.» υπογράφτηκε η τροποποίηση της σύμβασης που αφορά στην υδροδότηση των άνυδρων νησιών των Νομών Δωδεκανήσου και Κυκλάδων.
Η εν λόγω σύμβαση υπογράφτηκε τον Ιούνιο του 2010, ήταν συνολικής συμβατικής αξίας 13.358.400 Ευρώ, και σε αυτήν ορίζονταν ελάχιστες εγγυημένες ποσότητες νερού τις οποίες θα αναλάμβανε η ανάδοχος εταιρεία να μεταφέρει για το χρονικό διάστημα από 1-5-2010 έως 30-4-2012. Παρόλα αυτά , δεδομένου ότι οι ανάγκες σε πόσιμο νερό έχουν μειωθεί, λόγω των αυξημένων βροχοπτώσεων, της εγκατάστασης και εκσυγχρονισμού μονάδων αφαλάτωσης και της καλύτερης αξιοποίησης νερού υφιστάμενων φραγμάτων, ζητήθηκε από την Υφυπουργό, η τροποποίηση των όρων της σύμβασης και η μείωση του καταβαλλόμενου ποσού στην ανάδοχο εταιρεία.

Με την υπογραφείσα τροποποίηση επιτεύχθηκε, αφενός, η μείωση (από 690.000 κ.μ. σε 536.000 κ.μ.) των ελάχιστων εγγυημένων ποσοτήτων, που προβλέπεται να μεταφερθούν για το τρέχον συμβατικό έτος, και αφετέρου, η παραίτηση της αναδόχου εταιρείας, από την αξίωση είσπραξης της συμβατικής αξίας, που αντιστοιχεί σε 16.000 κ.μ., η οποία αποτελούσε συμβατική υποχρέωση του Δημοσίου, για το προηγούμενο έτος.

Με βάση τα παραπάνω προκύπτει ωφέλεια για το Δημόσιο, συνολικού ύψους 1.013.000 Ευρώ περίπου.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο