«Μεγαλύτερη περιουσία είναι το παιδί σου», φώναξε φανερά ενοχλημένη η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, μέσα στο δικαστήριο όταν ο συνήγορος του Νίκου Μιχαλολιάκου ρώτησε τον αστυνομικό Χρήστο Δεληγιάννη, που κατέθετε εκείνη την ώρα, εάν έχει δει μέλη της Χρυσής Αυγής να καταστρέφουν περιουσίες.

Η κατάθεση του εν λόγω αστυνομικού, ενός εκ των οκτώ που το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του αντιφασίστα μουσικού, έλαβε εντολή να μεταβεί στον τόπο του εγκλήματος στο Κερατσίνι, προκάλεσε αντεγκλήσεις ανάμεσα στην Πολιτική αγωγή και την υπεράσπιση.

Το κλίμα έγινε πιο εκρηκτικό όταν ο συνήγορος του Γιώργου Ρουπακιά είπε στο δικαστήριο ότι και αυτός ο αστυνομικός κατέθεσε για συμπλοκή μεταξύ του δράστη και του Παύλου Φύσσα, κάνοντας λόγο για αυτοάμυνα του χρυσαυγίτη Ρουπακιά όταν έριξε τις θανατηφορές μαχαιριές στον Φύσσα.

Συγκεκριμένα ο αστυνομικός κατέθεσε πως το επίμαχο βράδυ όταν είχε πλησιάσει τον δράστη ενώ ήταν κοντά στο Φύσσα ακόμη, είχε ακούσει τον μουσικό να του φωνάζει «έλα εδώ ρε Π..». Κατά την εκτίμηση του αστυνομικού, τα λόγια αυτά του Παύλου Φύσσα ειπώθηκαν, ενώ ήδη ο Ρουπακιάς τον είχε μαχαιρώσει και επιχειρούσε οπισθοχωρώντας να φύγει όταν είδε να πλησιάζουν οι αστυνομικοί. 
 
Απαντώντας σε ερώτησεις της Πολιτικής Αγωγής, κατέθεσε ακόμα πως τα μέλη της Χρυσής Αυγής είναι «εύσωμοι ναζιστές» που, όπως γνωρίζει από τα ΜΜΕ «επιβάλλουν το ναζισμό δια της βίας», ενώ επικαλούμενος και πάλι τα μέσα ενημέρωσης είπε πως από τις εγκληματικές ενέργειες που καταλογίζονται στη Χρυσή Αυγή, μόνο για τη δολοφονία Φύσσα άκουσε δήλωση καταδίκης.

Επίσης είπε ότι δεν διακρίνει διαφορές ανάμεσα στην εκπαίδευση που λαμβάνουν οι αστυνομικοί και τα τάγματα εφόδου της ΧΑ, με βάση τα όσα είδε σε φωτογραφία που του επέδειξαν από γυμνάσια στελεχών της νεοναζιστικής οργάνωσης.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν συνήγορος από τους υπερασπιστές του Νίκου Μιχαλολιάκου ρώτησε τον αστυνομικό αν εκτός από το σύνθημα «αίμα τιμή Χρυσή Αυγή» ξέρει κάποιο άλλο όπως το «ΕΑΜ ΕΛΑΣ Μελιγαλάς»

Ο μάρτυρας δεν απαντούσε αλλά στο μεταξύ άλλοι συνήγοροι από την Υπεράσπιση φώναζαν «την Πηγάδα, την Πηγάδα» με αποτέλεσμα η πρόεδρος να δώσει εκείνη την στιγμή την μεσημεριανή μισάωρη διακοπή. 

Σημειώνεται ότι ένταση επικράτησε και το πρωί, λίγο μετά την έναρξη, οπότε και η διαδικασία διακόπηκε για λίγο καθώς οι συνήγοροι των δύο πλευρών είχαν έντονη αντιπαράθεση με αφορμή ερώτηση που υπέβαλε η Πολιτική Αγωγή στον μάρτυρα.


Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο, Πέμπτη.