Την έντονη αντίθεσή της στο ενδεχόμενο επιβολής φόρου στο κρασί, εκφράζει η ΚΕΔΕ, προειδοποιώντας ότι το συγκεκριμένο μέτρο πλήττει ευθέως την Ελληνική Περιφέρεια και τις χιλιάδες αμπελουργικές εκμεταλλεύσεις της χώρας.

Δεν αντικαθίσταται μια άδικη φορολογία, όπως ήταν η επιβολή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, με μια ακόμη πιο παράλογη όπως είναι η επιβολή φόρου στο κρασί, τονίζει σε ανακοίνωσή της, και επισημαίνει ότι η επιβολή φόρου 40 λεπτών στο λίτρο υπερβαίνει κατά πολύ την αξία των σταφυλιών σε πολλές από τις κυριότερες αμπελουργικές περιοχές.
   
Τέλος, καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει από το τραπέζι άμεσα το συγκεκριμένο μέτρο γιατί, όπως αναφέρει, αν εφαρμοστεί «είναι βέβαιο ότι θα καταστήσει τις οινοποιητικές επιχειρήσεις και τις αμπελουργικές εκμεταλλεύσεις μη βιώσιμες. Θα μειώσει κατακόρυφα τις εξαγωγές του κλάδου, θα επιδεινώσει τη θέση των  Ελλήνων παραγωγών και θα πλήξει άμεσα τις τοπικές οικονομίες και την απασχόληση σε περισσότερες από 200.000 οικογένειας της ελληνικής Περιφέρειας».